Beginnen met golf

Blij met mijn eigen setje

Columniste en nieuwkomer Ibtihal Jadib begint de golfsport steeds beter te doorgronden en er plezier aan te beleven...

Je hoeft niet lang in de golfwereld mee te lopen om te weten dat er veel inkopen moeten worden gedaan voordat de bal lekker gaat rollen. Het begon met een pijnlijke plek op mijn handpalm, zo’n kek Michael Jackson handschoentje bleek geen overbodig luxe. Die was snel aangeschaft dankzij de dame in de golfwinkel want na een deskundige blik op mijn handen te hebben geworpen, pakte ze meteen een exemplaar dat goed past. Tevreden ging ik verder met oefenen op de Driving Range. Maar toen begon het te knellen bij mijn voeten, met name de buitenste rand van mijn linkervoet rolde bij iedere swing ongelukkig over de naad van mijn gympen. En voor grip in de baan waren goede golfschoenen simpelweg onmisbaar, dus voor ik er erg in had stond ik die te passen. Zo, dacht ik, nu kan ik echt aan de slag.

Het belangrijkste moest echter nog komen: de clubs. Tijdens de vakantie van mijn golfpro kon ik niet meer oefenen met zijn clubs en die van mijn man kan ik ook niet lenen want die heeft de bouw van een gezonde Hollandse jongen. U moet weten: mijn moeder heeft er vroeger alles aan gedaan om mij aan het eten te krijgen, maar dat schoot niet erg op. Om de zoveel tijd sleepte ze met me naar de dokter om bij hem te verzuchten dat ik maar niet groeien wilde. Die merkte dan droogjes op dat mijn moeder zelf ook bepaald geen reuzin is en stuurde ons weer huiswaarts.


Met een pijnlijke plek op mijn handpalm, bleek zo'n kek Michael Jackson handschoentje geen overbodige luxe.Uiteindelijk is de meter blijven steken op 1,60 m lang en 51 kilo breed, dus ik moest op zoek naar korte clubs. Via Marktplaats vond mijn man een complete set waardoor ik voor een paar tientjes weer verder kon met oefenen. 

Maar dat ging niet helemaal lekker, want de clubs bleken veel te zwaar voor mij te zijn. Het is een verouderde set die nog gemaakt is van zwaarder materiaal. Dat, gecombineerd met mijn onbedreven techniek, maakte dat ik last kreeg van mijn linker schouderblad, bij iedere swing voelde ik een scherpe pijnscheut. Die waarschuwing heb ik meteen serieus genomen want ik heb geen zin in blessures. Braaf heb ik gewacht tot mijn golfpro terug was van zijn vakantie waarna we samen zijn gaan kijken welke clubs passen bij mijn lichaamsbouw en spelniveau. Het duizelde me want er is zóveel keus, flink wat prijsverschil en je kunt ook nog van alles op maat laten maken. Ik was blij dat de golfpro mij goed kon adviseren. Uiteindelijk heb ik een halve set gekocht die ik kan uitbreiden wanneer ik beter ga spelen.

Als een kind zo blij loop ik nu met mijn tas de baan in want het speelt zóveel fijner met mijn eigen set. Ik merk ook dat ik eindelijk vorderingen begin te maken omdat ik bijvoorbeeld niet steeds hoef te wennen aan een nieuwe putter, maar precies weet hoe ver mijn eigen putter slaat. Nog heel even maar, dan speel ik de sterren van de hemel.Beginnen met golf

Golfstart

Golfstart is hét boekingsplatform voor beginnende golfers waar je lessenpakketten van heel veel verschillende golfclubs en -banen kunt vinden.

Lees meer
Ibtihal Jadib

Ibtihal Jadib pakte uit nieuwsgierigheid naar de passievolle vrijetijdsbesteding van haar echtgenoot recent zelf de golfclubs vast en is sindsdien minstens zo gedreven als haar partner. Maar nog niet zo goed. Op GOLF.NL schrijft ze over haar entree als golfster in een voor haar nieuwe wereld.

}