Chipoefening met een fiche

Chippen
Voor goed chippen is zuiver contact essentieel. Raak je de grond voor de bal of top je de chipslagen vaak? Deze simpele drill met een pokerfiche maakt je gegarandeerd een betere chipper.

Voor een goede chip is dit de basis:

- Korter grippen

- De voeten een clubbladbreedte uit elkaar

- Draai (voor rechtshandige golfers) de linkervoet wat meer naar het doel

- Balpositie is onder het borstbeen, bijna ter hoogte van de linkerhak

- Gewicht is meer op de voorste voet

- De handen zijn boven de bal

Fouten

Twee veel gemaakte fouten bij chippen: achterover hellen om de bal de lucht in de liften of de handen te ver voor de bal houden om een extreem neerwaarts raakmoment te krijgen.

Zuiver raakmoment

Bij chippen willen we de invalshoek en de loft controleren. Hierbij moeten we de loft op de club behouden en de invalshoek vlak maken zodat we maximaal controle krijgen over vlucht en rol. Leg om dit te oefenen een pokerfiche buiten de green op het gras. Zorg dat je aan de basis bij chippen hebt voldaan en probeer het fiche van het gras te vegen. Doe dit een paar keer. Het poker fiche dient niet ver te vliegen maar juist over de grond te schuiven. Als dit lukt, leg dan een fiche voor de bal. Neem de juiste stand weer in en focus op het wegvegen van het fiche. Focus op het licht raken van de grond, je veegt door de haren van het gras. Ervaar hoe de loft van de club de bal in de lucht brengt en dat het raakmoment veel zuiverder is.