Instructie

Hoe sla je de juiste afstand bij een chip?

Voor een beter resultaat bij het chippen is het belangrijk dat je precies weet hoe ver de bal vliegt met iedere club en hoe veel rol de bal vervolgens krijgt op de green. Hoe oefen je dat?

Bij het chippen is de verhouding tussen de vlucht van de bal en de hoeveelheid rol heel belangrijk. Die vlucht-rol-verhouding verandert natuurlijk als de loft op de club anders is. Roberto Schuit, professional op de Haarlemmermeersche Golf Club, laat in de bovenstaande video zien hoe je de landingsplek van de bal kunt bepalen bij het chippen. En hij legt uit waarom het zo'n groot voordeel is als je met verschillende clubs kunt chippen. 

Oefenen met De Golf Academie

Als je de bovenstaande video hebt bekeken, dan weet je hoe je bepaalt met welke club je het beste kunt chippen. Nu is het zaak om lekker te gaan oefenen en je chippen te verbeteren en zo je handicap te verlagen. Om trainen leuker en heel resultaatgericht te maken, heeft De Golf Academie allerlei leuke oefeningen, ook voor chipslagen. Bekijk de video's hieronder en ga aan de slag!

Oefening 1 - Chippen met afstandscontrole

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Oefening 2 - Ligging bepaalt clubkeuze

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Instructie Golftips