Golftip: beter uit de bunker

Bunker
Bunkerslagen van een meter of dertig, veertig naar de hole zijn lastig, maar professional Jan Maarten Nijhoff laat zien dat het met de juiste clubkeuze een heel stuk makkelijker wordt. En train daarna met de oefeningen van De Golf Academie!

Je hoort het ook de professionals vaak zeggen, bunkerslagen van een meter of dertig, veertig naar de hole behoren tot de moeilijkste in golf. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de bal niet dicht bij de hole te krijgen is! Bij veel amateurs gaat het al mis bij de clubkeuze. In de bovenstaande video laat Jan Maarten Nijhoff, professional op de Goyer Golf & Country Club, zien wat je wel en vooral ook niet moet doen om bij de langere bunkerslagen veilig uit het zand op de green te komen. 

Oefenen met De Golf Academie

Als je de bovenstaande video goed hebt bekeken, dan ken je de juiste techniek voor deze langere bunkerslagen. Nu is het zaak om lekker te gaan oefenen en je bunkerspel te verbeteren. Om trainen leuker en heel resultaatgericht te maken, heeft De Golf Academie allerlei leuke oefeningen, ook voor allerlei bunkerslagen. Bekijk de video's hieronder en ga aan de slag!

Oefening 1 - pitching wedge, ijzer-9 of ijzer-8Oefening 2 - rechtervoet naar achterenMeer video's in deze categorie