Instructie

Joost Luiten: Zo sla ik de bal uit de bunker

Oefenen, trainen en uitdagen met Joost Luiten! Leer van de beste golfer van Nederland in een nieuwe serie instructie-video’s. Dit keer: de basis bunkerslag voor beginnende golfers en een bunker special voor gevorderden!

In een exclusief voor GOLF.NL opgenomen serie video’s laat Joost Luiten zien hoe hij oefent, wat het verschil is tussen trainen en oefenen, en hoe de winnaar van zes toernooien op de European Tour zichzelf uitdaagt om een nóg betere golfer te worden. Daar kan iedere golfer, van beginner tot lage handicapper, natuurlijk heel veel van leren. Van de driver tot de ijzers, het chippen en het putten, alles komt de komende weken in deze in Dubai opgenomen serie aan bod.

De bunker

We beginnen met de bunker. Joost laat zien hoe ontzettend belangrijk de basis is, ook voor een golfer van zijn niveau. Wat is de juiste balpositie en waar moet de shaft zijn in de set-up? Lijnen tekenen in het zand is dan een ideaal hulpmiddel. Wat zijn de meest voorkomende fouten bij slagen uit de bunker en hoe kun je die voorkomen? Als Joost bunkerslagen traint varieert hij voortdurend de afstand en dat doet hij eigenlijk op een heel simpele manier. Tot slot daagt Joost zichzelf aan het einde van iedere trainingssessie uit met een challenge en dat zou jij ook moeten doen als je een nog betere golfer wilt worden.

Bunker special

Joost heeft voor de gevorderde golfers – maar natuurlijk voor iedere golfer heel leuk om te zien en om te leren – een speciale techniek voor een korte, hoge bunkerslag waarbij de bal heel snel stopt op de green.