Nieuws

'De nachtmerrie van iedere caddie op Tour, starttijd gemist!'

Daniƫlle Huizing-Leeman (34) is caddie, manager en vrouw van Daan Huizing die op de DP World Tour speelt. Voor GOLF.NL schrijft ze columns. Ditmaal over het missen van de starttijd in Japan en de focus op het US Open en toernooien in Europa.

Je starttijd missen is een nachtmerrie voor iedere golfer en caddie op de Tour. Zoals jullie op GOLF.NL wellicht hebben gelezen, is het ons in Japan overkomen. De telefoon van Daan is op de een of andere manier niet opgeladen 's nachts en uitgevallen en de wekker van mijn iPhone is ook niet afgegaan. Onze tee-time was 7.23 uur en we schrokken pas om 7.21 uur wakker.

Dan is er eerst paniek, dan verbazing – hoe kon dit in hemelsnaam gebeuren?! – en vervolgens boosheid en teleurstelling. En toch ook wel schaamte toen we op de baan arriveerden om onze golfspullen op te halen. Antwoord geven op vragen als 'zijn jullie nu al klaar met de ronde?' is niet heel leuk.

Reacties

Het is heel erg vervelend dat het is gebeurd, maar na een zware ochtend en middag was de teleurstelling aan het begin van de avond alweer gezakt. Het is niet het einde van de wereld en uiteindelijk ga je gewoon weer door.

Na zo'n akkefietje krijg je natuurlijk allerlei reacties, van een beetje cynisch 'stelletje amateurs' tot sympathiek 'kan iedereen overkomen'. We kregen ook tips, van mijn moeder bijvoorbeeld. Die zei dat we ons voortaan moeten laten wekken door de receptie van het hotel. Allemaal goed en lief bedoeld, maar twee telefoons zou toch ook voldoende moeten zijn. Wat ook een heel goede manier is om op tijd op de eerste tee te verschijnen: niet zoals in Japan net de cut halen en daardoor als eerste flight de volgende ochtend heel vroeg weer de baan in moeten, maar een plek hoog op het leaderboard, dan krijgen we sowieso een late starttijd! 

We willen top zijn in de toernooien in Europa

Onze oorspronkelijke planning was om na Japan het Volvo China Open te spelen. Maar we hebben gekozen voor de langere termijn en zijn vanuit Japan niet naar China maar naar huis gevlogen. Weken in Azië met het tijdverschil en de onderbrekingen door regen en onweer hollen je uit. Daan had continu het gevoel achter de feiten aan te lopen. We haalden dus wel de cut in Japan, maar qua spel en fitheid zat het niet echt lekker, ondanks dat Daan in Nederland goed had getraind en veel uren in de gym had doorgebracht. Alleen voor die ene week naar Japan vliegen is niet ideaal en ook kostbaar, maar we willen top zijn in de toernooien de komende weken en maanden in Europa en daar paste een trip naar China niet in. 

Eind mei staat het Soudal Open bij Antwerpen op het programma en een week later het European Open in Hamburg. Op die banen kan Daan doorgaans heel goed uit de voeten dus daar willen we in topvorm aan de start verschijnen. Of dat ook tot goede resultaten leidt en een late starttijd zondagmiddag weet je vooraf nooit, maar we zijn er wel zeker van dat dit voor ons de juiste route is. 

Gold's Gym

Zoals ik in mijn vorige column schreef, hopen we een plek te veroveren in het US Open, de derde major van dit seizoen. Op zaterdag 18 mei rijden we naar Walton Health in Engeland voor het kwalificatietoernooi. Tot die dag staat alles in het teken van de voorbereiding op die qualifier en de toernooien daarna in Antwerpen en Hamburg. Daan is volop bezig met alle onderdelen van zijn spel; swing, shortgame, putten, maar ook saunasessies afgewisseld met koude douches en heel hard gaan in de gym. Het mentale aspect met coach Chris Henry wordt zeker ook niet vergeten.

Japans Eten

Van mijn allereerste trip naar Japan en het toernooi in Gotemba had ik me heel veel voorgesteld, maar het is helaas anders gegaan dan gehoopt. Wel heel erg leuk om in Tokio naar een honkbalwedstrijd van de Yakult Swallows te gaan, Gold's Gym te bezoeken en te dineren met de zus van Daan en haar vriend die toevallig op vakantie waren in Japan. Maar de toernooiweek verliep dus teleurstellend en in alle eerlijkheid, in Nederland heb ik misschien nog wel lekkerder Japans gegeten dan in Japan zelf!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}