Nieuws

Wát een timing: Rory McIlroy dient drie dagen voor major scheidingspapieren in 

Volgens de gegevens van Palm Beach County heeft Rory McIlroy op maandag 13 mei een echtscheidingsverzoek ingediend. Opmerkelijk nieuws na zijn overwinning van afgelopen zondag én vlak voor het PGA Championship dat donderdag begint, het tweede major van dit jaar.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Alle ogen en oren zijn deze week gericht op McIlroy. Enerzijds omdat hij in korte tijd twee keer een PGA Tour-toernooi op zijn naam schreef, anderzijds door het nieuws dat dinsdag naar buiten werd gebracht door het Amerikaanse TMZ Celebrity & Entertainment News. Uit rechtbankverslagen zou blijken dat hij scheidingspapieren heeft ingediend voor zijn huwelijk met Erica Stoll.

Golfbaan met goede herinneringen

Inmiddels is de Noord-Ier dinsdag gearriveerd op Valhalla Golf Club waar vanaf donderdag het PGA Championship op het programma staat. Een golfbaan waar hij fijne herinneringen aan heeft. Dé baan waar hij in augustus 2014 nota bene zijn vierde en voorlopig laatste major wist te winnen. Uitgerekend nú - het moment dat hij zo graag zijn vijfde majortitel binnen wil slepen - beleeft hij roerige tijden. Woensdag spreekt McIlroy met de pers, maar afgaande op het statement van zijn management zal hij geen verdere uitspraken willen doen aangaande de scheidingspapieren.

Ontmoeting tijdens Ryder Cup

Stoll werkte in 2012 voor de PGA Tour en bleek de reddende engel van McIlroy, toen hij zijn starttijd dreigde te missen tijdens de Ryder Cup. Zij regelde destijds dat de Noord-Ier onder politiebegeleiding naar de tee kon worden gebracht. Ze gingen daten in 2014 en trouwden in april 2017. Op 31 augustus 2020 werden ze de gelukkige ouders van dochter Poppy.

Het zou kunnen dat de Europese Ryder Cup-ster liefdesverdriet goed kan omzetten naar focus op het spel. McIlroy's scheiding van zijn eerdere verloofde Carolone Wozniacki werd tien jaar geleden namelijk een aantal dagen vóór het BMW PGA Championship bekendgemaakt. Weliswaar geen major, maar hij won het vlaggenschiptoernooi van de DP World Tour toen wél.

We gaan het zien dit weekend. Voor hem is te hopen dat hij zich kan concentreren op het golfen, en mogelijk triomfeert hij dan zondagavond voor de derde keer met de Wanamaker Trophy.

Lees meer over
PGA Championship PGA Tour