KLM Open

Besseling en Huizing missen Oranje, want de wekker ging héél vroeg: 'Dat was even schakelen'

Het verschil tussen vrijdagavond en zaterdagochtend was groot voor Wil Besseling en Daan Huizing. Eerst haalden ze de cut 'on the number', maar daarna was meteen duidelijk dat de wekker heel vroeg ging vanochtend. "De wedstrijd van het Nederlands elftal heb ik dus niet gezien."
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Om 07.19 uur sloeg Besseling al af op hole 1 van The International. "Dat was even schakelen, maar ik heb prima geslapen", vertelt hij na zijn ronde in level par (71 slagen). "De wekker ging om 05.00 uur. Toen meteen stretchen en om 06.00 uur was ik op de golfbaan. Ik ben er aan gewend, want het gebeurt vaker. Je weet dat het zo is als je als laatste de cut haalt, dus vol goede moed ben ik weer begonnen."

De eerste 16 holes speelde de Noord-Hollander in twee onder par. "Ik heb best goed gespeeld met meer wind dan de eerste twee dagen. Dat was lastig. Toch veel goede dingen gedaan, maar ik baal een beetje van het einde met twee bogeys."

Daan Huizing
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Zo snel mogelijk eten en slapen

In de flight achter hem speelde Huizing. Hij zat in hetzelfde schuitje als Besseling. "Dat is altijd lastig. Ik was gisteren blij dat ik de cut haalde, maar ik wist ook meteen dat het weer vroeg zou zijn vanochtend. Ik ging zo snel mogelijk terug naar het hotel, zo snel mogelijk eten en daarna meteen naar bed. Maar het is altijd een korte nacht, dus dat is niet ideaal", zegt Huizing, die zaterdag rondging in 74 slagen (+3).

Ik wil dan uitschakelen, dus om de televisie aan te zetten en in die wedstrijd te komen is niet handig

Dat de DP World Tour-speler professional is, blijkt uit het feit dat hij Oranje gisteravond niet zag voetballen op het EK tegen Frankrijk. "Ik wil dan uitschakelen, dus om de televisie aan te zetten en in die wedstrijd te komen is niet handig. Toen ik wakker was, zag ik de uitslag 0-0 en dan is het lekker dat ik eigenlijk niks gemist heb. Dinsdagavond in Italië, waar het volgende toernooi is, ga ik zeker wel kijken. Met wie? Even kijken wie bij ons in het hotel zitten. Tijdens het WK in 2022 waren we in Zuid-Afrika toen Nederland tegen Argentinië speelde. Toen hebben we met z'n allen in een café gekeken. Dat zijn leuke herinneringen."

Opwarmen in gym van clubhuis

Voor Huizing ging de wekker zelfs voor 05.00 uur. "Dan heb ik tijd nodig om mijn lichaam goed los te krijgen. Dat deed ik in de gym van het clubhuis. Ik besteedde meer aandacht aan mijn fysiek dan het ballen slaan vanochtend. Ik begon desondanks goed vandaag, maar al met al te veel fouten. Dat is een beetje het verhaal van de week. Het is duidelijk dat het stabieler moet de komende weken."

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open Topgolf