KLM Open

In beeld: klein 'golfgeluk' op het KLM Open voor jonge handtekeningenjagers

Zomaar een foto. Of toch eigenlijk niet. Waarom deze foto ook zeker het verhaal van het KLM Open vertelt.

Zaterdagochtend, net kwart voor elf geweest en Joost loopt de puttinggreen af richting hole 1. Iets eerder dan zijn Japanse flightgenoot Rikuya Hoshino, want Joost heeft in zijn ooghoek al een aantal jonge fans gespot. En hoewel zijn focus al op de ronde die op punt van beginnen staat en zijn gezicht dat ook verraadt, neemt de ambassadeur en tweevoudig winnaar van het KLM Open zelfs op dit moment nog even tijd voor het uitdelen van handtekeningen en het poseren voor een fotootje. Uniek? Misschien niet. Maar het is wel een beeld dat exemplarisch is voor wat het KLM Open ook is: inspirerend voor de jeugd. Luiten weet dat. En draagt maar al te graag daar zijn steentje aan bij. Ook op momenten dat je het niet van hem hoeft te verwachten.

Benaderbaar

Het is de week van het jaar waarin alle vijftien Nederlandse golfers die meedoen aan het KLM Open de meeste handtekeningen uitdelen. Ook amateur Lars van der Vight, die er na twee dagen goed voor staat. Ze zijn benaderbaar en ook dankbaar voor de aandacht. En de gedachte dat een van die jonge fans over een aantal jaren zelf het KLM Open speelt, is geen rare. Neem Daan Huizing. Die stond jaren terug ook als jongetje aan het hek op jacht naar handtekeningen.

Ongeloof

Maar terug naar deze foto, die in een fractie van een seconde is genomen en waarop vooral de gezichten tot de verbeelding spreken. Het jongetje linksvoor laat trots zijn handtekening zien aan het meisje met de roze jas. Het heeft er alle schijn van dat de handtekening die Joost aan het zetten is, voor de jongen met de Titleist-pet is bedoeld, want het kereltje met de Puma-pet heeft nog een blanco papier in zijn handen. Het ventje in het midden zonder pet lijkt vol ongeloof de krabbel van Joost op zijn rode pet af te wachten. De tiener linksachter op de foto wacht nog even zijn kans af. En tot slot, op de achtergrond de moeder van Joost. En ze zag dat het goed was…

Lees meer over
KLM Open