KLM Open

Van de Wouwse Plantage naar The International: Wouter de Vries hoorde op het laatste moment dat hij kon spelen

Op woensdagochtend had hij nog geen idee, maar donderdagmiddag deed Wouter de Vries plots mee aan het KLM Open. De professional werd als tweede reserve aan het veld toegevoegd na een afmelding van Søren Kjeldsen. "Als je de kans krijgt dan moet je het gewoon doen."
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

"Ik werd woensdagmiddag gebeld door toernooidirecteur Daan Slooter dat ik tweede reserve was achter Aydan Verdonk", vertelt De Vries na de eerste ronde. "Ik speelde toen 18 holes op de Wouwse Plantage. Woensdagavond was ik hier in Amsterdam, want als je de kans krijgt dan moet je het gewoon doen."

Verlossende telefoontje om 10.00 uur

Donderdag ging de wekker al om half zes voor De Vries, want om 7.30 uur ging de eerste flight de baan in. Als reserve is het dan simpelweg een kwestie van afwachten. "Aydan kon meteen als eerste de baan in, dus toen groeiden mijn kansen. En rond 10.00 uur hoorde ik van de DP World Tour dat ik kon spelen. Na die rollercoaster van 24 uur is het heel fijn om -1 te maken."

Ik ben niet verbaasd dat ik goed speel, want het spel is er. Ik geniet ervan

Met zijn 70 slagen staat De Vries gedeeld 45ste. Daarmee is hij achter Joost Luiten (-3) en Vince van Veen (-2) de derde Nederlander. Het verandert echter niets aan zijn gameplan voor vrijdag. "Ik kijk niet anders naar de tweede ronde. Ik heb een strak plan gemaakt met de coaches. Het klinkt saai, maar we doen gewoon dezelfde dingen. Ik ben niet verbaasd dat ik goed speel, want het spel is er. Ik geniet ervan!"

Zijn caddie Jos werd ook op het laatste moment opgetrommeld. "Woensdagmiddag heb ik hem gebeld en hij is erbij. Het is wel leuk, want hij is CEO van een groot bedrijf. Deze dagen ben ik zijn baas", lacht De Vries. Hij start vrijdagochtend om 7.50 uur aan zijn tweede ronde.

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open Topgolf