KLM Open

Magistrale Manassero en koele Korhonen aan kop in KLM Open

De Italiaan Matteo Manassero en de Fin Mikko Korhonen zijn na de eerste ronde van het KLM Open met 64 slagen de leiders in het toernooi. De Italiaan maakte vandaag op The International maar liefst zeven birdies en geen enkele fout. Korhonen viel ook nog eens op met een hole-in-one. Van alle vijftien Nederlanders had Joost Luiten de beste start. Hij is op vier slagen van de koplopers terug te vinden in de top-15.
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Het KLM Open op The International naast Schiphol trok op de eerste dag van het toernooi al veel publiek. Het was ook Joost Luiten opgevallen. “Ik begon vroeg, dus ze waren niet allemaal op tijd, maar op de tweede negen zag het er met al dat meelopende publiek weer indrukwekkend uit.”

Genieten

Voor Luiten voelt spelen in eigen land niet als extra druk. “Ik probeer er gewoon van te genieten.” Tussen het genieten door speelde de 38-jarige Nederlander ook nog eens goed. “Al was het een beetje zuur dat ik hier en daar op de greens nog wel wat heb laten liggen”, bleef hij kritisch op zichzelf. “Maar ik ben uit de grote problemen gebleven en dat is belangrijk. Op deze baan is een dubbel bogey zo gemaakt.” Met een score van -3 doet hij na de eerste dag nog prima mee. Vooralsnog is een plek in de top-15 zijn deel. Morgen speelt hij in de middag.  

Manassero

De scorekaart van Matteo Manassero was wél smetteloos. Met zeven birdies op het ‘wedstrijdformuliertje’ had de Italiaan, die vorige week nog het US Open speelde, een perfecte dag. “Ik kan alleen maar erg tevreden zijn na zo’n ronde. Dit is een moeilijke baan. Gelukkig nam de wind in de middag niet echt toe, maar het was nooit makkelijk.” De 31-jarige Italiaan, in 2010 de jongste winnaar (17) ooit van een toernooi op de DP World Tour, is na een donkere periode weer helemaal terug. Hij won dit seizoen al in Zuid-Afrika en moet zeker in staat worden geacht om tot zondag dit hoge niveau vol te houden.

Naast Manassero waren ook de Fin Mikko Korhonen (64) en de Japanner Ruyiko Hoshino (65) hoogvliegers onder de late middagzon. Korhonen maakte de tweede hole-in-one van de dag, op de korte par-3 op hole 4 (150 meter). Even daarvoor had Gavin Green ook al een hole-in-one voor zijn rekening genomen, maar die viel op hole 17 (213 meter). Hoshino tekende voor de meeste birdies van de dag in één ronde (negen). Korhonen jaagt deze week op zijn derde zege op de DP World Tour. Zijn laatste overwinning dateert van 2019 (Volvo China Open). De 43-jarige koele Fin uit Mäntsälä kwam dit seizoen nog niet tot opzienbarende resultaten.

Nederlanders

Van de vijftien Nederlanders eindigden er zes hun ronde in par of beter: Joost Luiten (-3), Vince van Veen (-2), Wouter de Vries (-1), Lars van Meijel (par), Lars Keunen (par) en amateur Lars van der Vight (par).

De Vries was de dag als tweede reserve in de wachtkamer begonnen, maar mocht na de afzegging van Søren Kjeldsen toch nog meedoen. De eerste reserve, Aydan Verdonk, had al eerder te horen gekregen dat hij de plek van de afwezige Oliver Wilson kon innemen. Verdonk sloeg zelfs in de allereerste flight van de dag af.

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open