Topgolf

Anna Nordqvist onder de indruk van promotie vrouwengolf in Nederland

Anna Nordqvist speelt doorgaans op de LPGA in Amerika, maar ze koos er bewust voor deze week haar titel in het Big Green Egg Open te verdedigen. “Dit is een heel mooi toernooi en ik wil graag helpen vrouwengolf te promoten.”

Anna Nordqvist sprak woensdagmiddag tijdens een persbijeenkomst op de Hilversumsche Golf Club lovende woorden over de inspanningen die in Nederland worden verricht om meer vrouwen en meisjes naar de golfsport te trekken. “Vorig jaar tijdens het Big Green Egg Open heb ik kunnen zien met hoeveel passie de NGF en de sponsors zich inzetten voor de promotie van vrouwengolf. Er zijn wereldwijd gelukkig steeds meer mooie initiatieven, maar wat hier in Nederland allemaal gebeurt is echt bijzonder. Ik vind dat heel inspirerend en waar ik kan wil ik mijn steentje bijdragen.”

Solheim Cup

Drievoudig majorwinnaar Nordqvist is een grote naam in het topgolf. Over twee weken speelt ze in Spanje alweer voor de achtste keer in de Solheim Cup. “Ik verheug me er ontzettend op. De Solheim Cup is met niets te vergelijken omdat de toeschouwers zo intensief meeleven, het is het mooiste wat onze sport te bieden heeft. Ook mensen die nog niet golfen zullen het een waanzinnig cool event vinden. Ik ben er zeker van dat het organiseren van de Solheim Cup golf in Nederland een enorme boost gaat geven.”

Eerder in de week verkende de Zweedse Bernardus Golf in Cromvoirt, de baan waar in 2026 de Solheim Cup gespeeld gaat worden. “Ik was enorm onder de indruk van de baan en de faciliteiten op Bernardus, de Solheim Cup gaat op die plek een groot succes worden.”

 

Captain?

 

Anne van Dam speelde in 2019 in de Solheim Cup, voor de editie van dit jaar wist ze zich niet te kwalificeren en ze kreeg ook geen wildcard van captain Suzann Pettersen. “Anne is er dit keer niet bij maar ze gaat de komende jaren nog vaak in de Solheim Cup spelen”, zegt Nordqvist vol overtuiging. “De concurrentie wordt wel steeds groter, ik denk dat het Europese team van dit jaar het sterkste team ooit is. Maar Anne heeft ongelooflijk veel talent, hoe zij haar drives slaat, de afstanden die ze overbrugt, dat heb ik bij geen andere vrouw gezien. Anne was een paar weken terug heel goed in de Scandinavian Mixed en zondag won ze bijna in Ierland, ze speelt weer steeds beter. Ik ben ervan overtuigd dat Anne in 2026 bij de Solheim Cup in Nederland een van de sterren van het Europese team zal zijn.”

Is Nordqvist dan misschien de captain? “Dat zou fantastisch en heel eervol zijn. Ik hoop dat mijn bijdrage aan de Solheim Cup voldoende is om in de toekomst in aanmerking te komen het Europese team te leiden.”

 

Gezin

 

Nordqvist die vijf toernooien won op de Ladies European Tour en negen op de LPGA, is inmiddels 36 jaar oud. Op de vraag hoelang ze nog denkt door te gaan als topgolfster antwoordt ze lachend: “In mijn carrière bevind ik me op de laatste holes van de tweede negen. Ik zie mezelf zeker niet meer op topniveau golfen na mijn veertigste, ook omdat ik heel graag een gezin wil stichten. Vooralsnog geniet ik van golf en het harde werken om resultaten te behalen. Ik wil nog Solheim spelen en vooral goed blijven presteren in de majors.”

Komende zondag hoopt de nummer 38 van de wereld net als vorig jaar met de beker van het Big Green Egg Open in haar handen te staan. “Tot op heden heb ik geen slecht jaar maar het was ook niet bijzonder goed, wel constant maar te weinig mooie uitschieters. Mijn ballstriking was prima, de putter heeft me tegengehouden maar die voelt nu gelukkig weer een stuk beter.” 

 

Caddie

 

Nordqvist heeft deze week een speciale caddie aan de tas, haar moeder Maria, in het dagelijks leven werkzaam als farmaceut. “Mijn vorige caddie heeft de overstap gemaakt naar de mannen op de PGA Tour, ik ben nog op zoek naar een nieuwe. Bij de Solheim Cup heb ik mijn coach aan de tas, deze week is mijn moeder caddie. Mijn vader is een enorme golfnerd, mijn moeder golft niet, ze weet ook weinig van de sport. Advies ga ik van haar dus niet krijgen in de baan maar ik weet zeker dat we samen een heel mooi toernooi gaan beleven.”

 

Nordqvist speelt in de eerste ronde in een flight met Anne van Dam en de Zweedse Solheim Cup-speelsters Caroline Hedwall. Ze slaan vrijdagochtend om 09:03 af. Klik hier voor alle starttjden. 

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Anna Nordqvist (@a_nordqvist)

Lees meer over
Dutch Ladies Open