Nieuws

Amy Yang (34) verbaasd over opmerking van journalist na zege op LPGA: 'Ben ik de oudste?'

Het CME Tour Group Championship van de LPGA werd zondag gewonnen door Amy Yang. De Zuid-Koreaanse speelster is met haar 34 jaar dit seizoen de oudste winnares op de LPGA, terwijl ze ooit ook al de jongste titelhouder was op de LET. En er is nóg een fraai record dat Yang op haar naam heeft staan.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Yang kan met haar overwinning van afgelopen weekend 2 miljoen dollar op haar bankrekening bijschrijven. Er valt een stilte nadat een journalist benoemt dat de 34-jarige Zuid-Koreaanse daarmee de oudste winnares van een LPGA-toernooi is in het seizoen 2023. Ze lijkt te worden overvallen door deze constatering, maar vindt even later toch de juiste woorden. "Age is just a number. Have a dream, never give up and work hard", aldus Yang, die zich in 2006 als amateur ook al tot de jongste winnares (16) op de LET had gekroond. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Recordhoudster

Kijkend op het Instagram-account van Yang, springt er direct een post in het oog. Over het 'Consecutive Birdies Record' (een rij opeenvolgende birdies). Dit record staat voor zowel mannen als vrouwen op 9 holes achter elkaar. Amy Yang is één van de twee recordhoudsters sinds 2015. De andere is Beth Daniel.

Toevallig was er dit weekend een speler op de DP World Tour, Matt Wallace, die het record evenaarde. De Engelsman maakte tijdens het DP World Tour Championship op alle holes van de tweede negen een birdie. Net als Yang acht jaar geleden.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Just smile

Amy Yang heeft al met al genoeg reden tot lachen dus. Maar waar komt de smiley op haar bal en maagdelijk witte visor eigenlijk vandaan? Ze speelde dit seizoen zonder sponsor op haar visor, maar besloot deze plek als inspiratie te laten dienen.

De smiley heeft een betekenis. In 2019 liep de Koreaanse een blessure op met boulderen (klimsport). Ze kreeg een tenniselleboog en dacht dat het einde van haar carrière daar was. Een slecht gevoel over haar golfspel en een opdringerig gevoel door verplichtingen aan sponsoren resulteerde in een burn-out.

De smiley op haar pet en golfbal staan symbool voor positieve gevoelens die ze koestert sinds die zware periode. "Ik omarm de dingen die mij gelukkig maken op de weg naar de overwinning, dat er geen sponsor op mijn pet staat, is maar bijzaak."

Amy Yang heeft een smiley op haar pet - wat is het verhaal erachter?
Beeld: Getty Images
Lees meer over
Vrouwengolf Topgolf LPGA