Topgolf

Anne van Dam zet eindsprint door op Mallorca: wat zit er nog in het vat?

Met een fraaie derde plaats in het Mallorca Ladies Open bevestigde Anne van Dam nog maar eens haar sterke eindsprint dit seizoen. Dat belooft hopelijk nog wat voor de seizoenafsluiting volgende week.
Beeld: LET: Tristan Jones

Beeld: LET: Tristan Jones

Van Dam laat op de Ladies European Tour al weken zien dat ze weer in de buurt van haar beste vorm geraakt. Met twee derde plaatsen en een elfde positie in de laatste drie toernooien kan de Arnhemse meer dan tevreden terugkijken op het slot van het seizoen. En dat kan nog mooier worden. Volgende week eindigt - ook in Spanje - het jaar met de Andalucia Costa del Sol Open waar Van Dam met een goede prestatie nog in de top-5 van jaarranglijst kan eindigen.

Opgave

In het Mallorca Ladies open, dat over 54 holes werd gespeeld, begon Van Dam donderdag sterk met een ronde in 68 slagen. Op de tweede dag verliep haar ronde evenwel minder vlekkeloos, waardoor het op de laatste 18 holes een te moeilijke opgave werd op zich ook nog in de strijd om de titel te mengen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Rookies

De overwinning ging naar Alexandra Försterling. De 23-jarige Duitse, die dit seizoen debuteert op de Ladies European Tour, was eerder dit seizoen in Zwitserland ook al eens de beste. Op Golf Son Muntaner had ze aan het einde van de rit met 13 onder par een voorsprong van vijf slagen op de nummer twee, eveneens een rookie dit seizoen: Trichat Cheenglab. Die kennen we nog van haar zege in het Big Green Egg Open in Hilversum dit seizoen. Van Dam volgde dus als derde op zes slagen en verdiende daarmee 24.000 euro.

Eindstand

Lees meer over
Vrouwengolf Topgolf