Nieuws

Stelling van de week: 'Tiger Woods wint nooit meer op het hoogste niveau'

Wat leeft er in de golfwereld en welke actuele kwesties vragen om een kritische blik? In de rubriek 'Stelling van de week' bekennen onze redactieleden kleur, door hun mening te geven over een bepaald onderwerp. De stelling van deze week: 'Het is nu echt klaar, Tiger Woods wint nooit meer op het hoogste niveau'.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Tiger Woods (47) heeft niet gespeeld sinds hij zich in april na twee rondes terugtrok uit de Masters om geopereerd te worden aan zijn rechterbeen. Recent ging er gejuich op toen hij een trap afliep en vorige week de tas droeg van zoon Charlie. Misschien zien we Tiger eind november terug op zijn 'eigen' Hero World Challenge, maar onze stelling luidt: 'Tiger Woods wint nooit meer op het hoogste niveau'.

Dewi-Claire Schreefel, TeamNL-coach vrouwen: ONEENS 
Voor golf in het algemeen en alle business rondom golf is het altijd zeer positief wanneer Tiger aan de start verschijnt, dus laten we hopen dat hij weer in staat is om deel te nemen aan enkele toernooien. Ik denk dat Tiger alleen meedoet als hij zelf gelooft dat hij die week kan winnen, hij doet niet mee om het meedoen, hij doet mee om te winnen. En ik wed nooit tegen Tiger, op twee of een half been.

Stef Swagers, redacteur: ONEENS 
Ik heb al eerder gedacht dat het kansloos was voor Tiger om nog mee te doen voor overwinningen op de PGA Tour. Net toen ik bijna geen rekening meer met hem hield, won hij de Masters in 2019. Sindsdien schrijf ik hem nooit meer af. Hij is de grootste golfer ooit, dus ook na zijn ongeluk en alle blessures is hij iemand om rekening mee te houden. Als hij begin volgend jaar weer een aantal toernooien speelt om op niveau te komen, dan is hij daarna gewoon weer een kanshebber. Bijvoorbeeld tijdens de Masters…

Fans die denken dat hij nog een keer gaat winnen op de PGA Tour, zijn blind geworden

 

Gerard Louter, golfjournalist: ONEENS 
Woods wint de Masters in 2030, dat kunnen jullie noteren. Dan heb ik het natuurlijk over Charlie Woods, de zoon van. Hij is in april 2030 21 jaar oud, de leeftijd waarop papa Tiger de Masters won met een recordvoorsprong van twaalf slagen. Zagen jullie het filmpje maandag van Charlie met Tiger als caddie? De kleine Woods heeft er weer een paar mijl per uur clubheadspeed bij en Tiger liep na een operatie aan zijn voet met de tas op zijn rug nauwelijks hinkend weg van de tee (zie video onder). Volgens Stewart Cink, winnaar van The Open in 2009, is Tiger alweer volop in training. Noteer ook maar vast: papa Tiger wint in april 2024 zijn zesde groene jasje. 

Sietse Herrema, redacteur: EENS 
Laat ik de boeman zijn: hij speelt de komende jaren in een verlengde 'afscheidstournee' nog de majors, in het silly season zijn eigen toernooi en een paar keer met zoon Charlie, maar zelfs legendes worden oud. Fans als Gerard die wild worden van een traplopende Tiger en denken dat hij nog een keer gaat winnen op de PGA Tour, laat staan een major, zijn blind geworden. Ik word moe van ‘Ja, maar het is Tiger Woods’. Laten we van hem genieten in het stadion op een simulator (wat moeten we in godsnaam denken van TGL?) en de waarheid onder ogen zien: Tiger is klaar.

Noud Bemelen, redacteur: EENS 
Ik vrees ook een beetje dat de fans van Tiger hun wagonnetje misschien beter kunnen koppelen aan ‘Jupiter Links GC’, zoals Woods’ team voor de TGL gaat heten (teamgolf in een innovatieve vorm; yes!). Maar droom gerust van een nieuwe “return to glory”. Die 83ste zege op de PGA Tour? Major nummer 16? Playing captain in de Ryder Cup over twee jaar? We gaan zien hoe het loopt – letterlijk. Hopelijk is dat laatste plekje in de Hero World Challenge inderdaad voor hem en bewijst hij nog binnen een maand het ongelijk van Sietse en ondergetekende. Het zou wel typisch Tiger zijn.

Lees meer over
PGA Tour Topgolf Tiger Woods