Topgolf

Tiger Woods en Rory McIlroy maken van golf stadionsport

Golf gaat voetbal en basketbal achterna. Tiger Woods en Rory McIlroy hebben een competitie opgezet die van golf een stadionsport maakt. De belangrijkste punten: entertainment, teams en nieuwe technologieën.

"We weten allemaal hoe het is om in een voetbalstadion of basketbalarena te zijn waar je elke minuut actie voor je neus kan zien gebeuren. In het traditionele golf is dat niet mogelijk", zegt Woods. Daarom is gekozen voor indoorevenementen op golfsimulatoren met veel interactie met het publiek. Het is een samenwerking tussen de PGA Tour en TMRW Sports, een bedrijf dat Woods en McIlroy samen hebben opgezet. 

Primetime op televisie

"Het is een mooie kans voor spelers om zichzelf op een andere manier te presenteren en om een nieuw publiek aan te spreken", laat McIlroy weten. De competitie gaat TGL heten en start in januari 2024. Zes PGA Tour-spelers spelen in teams van drie tegen elkaar. De twee uur durende wedstrijden worden maandagavond op primetime uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

TGL bestaat in het eerste seizoen uit vijftien reguliere toernooien. Daarna volgen play-offs en een grote finale. Naast entertainment en het teamaspect speelt innovatieve technologie een belangrijke rol bij TGL. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt later bekendgemaakt. Ook is nog niet duidelijk welke spelers, naast Woods en McIlroy, mee gaan doen.

Antwoord op LIV Golf

Het is een nieuwe vorm van golf om een groter publiek te trekken. De timing van de bekendmaking doet vermoeden dat dit een antwoord is op LIV Golf. De grote concurrent van de PGA Tour, gefinancierd door investeerders uit Saoedi-Arabië, heeft ook een aantal nieuwe elementen. Zo is er geen cut, wordt er in teams gespeeld en starten de spelers via shotgun.

Lees meer over
Tiger Woods PGA Tour