KLM Open

Bernardus' oefenfaciliteiten: 'Het is nergens op de tour beter dan hier'

De oefenfaciliteiten van Bernardus waar deze week het KLM Open plaatsvindt, zijn buitenproportioneel goed. Kosten noch moeite zijn bespaard bij de aanleg en het onderhoud van de oefenholes en drivingrange. Ook als je geen professioneel golfer bent, kun je je hier uitleven. Zelfs als spelers de cut missen, komen ze op zaterdag en zondag nog terug om te trainen. Wat maakt het zo bijzonder?
Beeld: Approach Golf - Edwin Vermaas

Beeld: Approach Golf - Edwin Vermaas

Bij Bernardus Golf kun je lid worden voor een dag. Het kost je 180 euro, dus als je jouw vakantiegeld wilt inzetten voor kwaliteit, kun je als recreatief golfer je hart ophalen wanneer je kiest voor dit dagje uit. Je mag onbeperkt de baan in, maar ben je na 18 holes wel uitgekeken, dan kun je je nog uitleven op de drivingrange en oefenholes om extra te trainen. Wat is er zo bijzonder aan deze faciliteiten? We vroegen het aan drie spelers: Victor Perez (won het KLM Open in 2022 op deze baan), Joost Luiten (won in 2013 en 2016) en Nicolas Colsaerts.

Koning van de lange putts

We spreken op de oefenholes onder andere Victor Perez, de koning van de lange putts. Hij won in 2022 het KLM Open dus verdedigt dit jaar zijn titel. “Mijn oefenroutine is over het algemeen veranderd sinds mijn winst vorig jaar, maar ik pas het oefenen en inspelen nu niet speciaal aan, ook al is het hier zo exceptioneel goed.” Hij kijkt zijn ogen uit. “Op veel banen wordt prioriteit gegeven aan het ontwerp en onderhoud van de baan. Hier zijn de oefenholes meegenomen in het ontwerp en dat is perfect om al je slagen te kunnen oefenen zoals je ze over 18 holes ook wilt spelen.”

De oefenfaciliteiten van Bernardus
Beeld: Edwin Vermaas

Speeltuin voor grote mensen

Joost Luiten, Nederlands beste golfer en tweevoudig winnaar van het KLM Open, is het met Perez eens: “Het is hier belachelijk mooi aangelegd, er zijn vier oefenholes en je kunt vanuit iedere positie naar iedere green spelen. Meer heb je echt niet nodig om je goed voor te bereiden. Ik kan ook tot nu toe geen baan op de DP World Tour noemen waar het gelijkwaardig is of beter dan hier. Het is echt een speeltuin voor grote mensen.” De weidse opzet van de faciliteiten nodigt uit om veel te trainen. “Als er op een andere baan al twee of drie man staan te chippen of pitchen, ga ik wel eerst even putten omdat het anders wel erg verwarrend en druk wordt. Maar hier heb je echt alle ruimte, je kunt tot en met je ijzer-6 (circa 150-170 meter) de greens approachen. Dat is echt uniek.”

180 euro waard

Ook Nicolas Colsaerts is aan het oefenen. De Belg speelt voor het eerst het KLM Open op deze baan, maar hij heeft al vaak meegetraind met zijn landgenoot Thomas Pieters. “De kwaliteit tijdens het toernooi is niet anders dan de rest van het jaar. Als amateur is het zeker de 180 euro waard. Helemaal als je ook nog gaat zwemmen en de sauna ingaat na afloop.” Eerder deze week zagen we op Instagram al een video van Marcel Siem voorbij komen: "Het kind komt in mij los."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
KLM Open