Topgolf

Dewi Weber na fabelachtige ronde voor het eerst naar US Women's Open

Dewi Weber heeft zich heel knap geplaatst voor het US Women’s Open. Ze won maandagavond een kwalificatietoernooi in Californië, waardoor ze zich begin juli mag melden op Pebble Beach. Het wordt het derde major voor de Nederlandse.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

In een veld met 75 spelers werden slechts twee tickets vergeven voor het US Women’s Open. Het was voor Weber dus zaak om veel birdies te maken, en dat deed ze. De 36-holeswedstrijd begon voor de LPGA-speelster met een ronde van 71 (-1) slagen. Daarmee kwam ze meteen in positie voor plaatsing, omdat slechts twee vrouwen beter scoorden.

Acht birdies in ronde 2

’s Ochtends maakte Weber een eagle, drie birdies, twee bogeys en een dubbel bogey. In de middag ging de Groningse helemaal los met acht birdies. Bovendien bleef ze bogeyvrij, waardoor ze voor een fabelachtige 64 mocht tekenen. Met een totaal van -9 bleef ze de amateurs Tinghsuan Huang en Kaili Xiao twee slagen voor.

Pebble Beach Golf Links

Eerste keer Pebble Beach

Het is voor Weber extra mooi om erbij te zijn van 6 tot en met 9 juli op Pebble Beach, want het is de eerste keer dat er een vrouwentoernooi wordt gespeeld op een van de bekendste banen ter wereld. Voor het eerst in de geschiedenis van het US Women’s Open hebben meer dan 2.000 vrouwen zich ingeschreven voor (de kwalifcatie van) het kampioenschap.  Het exacte aantal, 2.107, omvat 13 voormalige kampioenen en alle top 25-spelers van de wereld. Iedereen wil onderdeel zijn van dit historische moment, waarbij ook eindelijk de vrouwen op Pebble Beach een major spelen. 

De PGA Tour komt er ieder jaar voor de AT&T Pebble Beach Pro-Am. Ook het US Open (1972, 1982, 1992, 2000, 2010, 2019) en PGA Championship (1977) voor mannen zijn er gespeeld.

Eerder dit jaar speelde Weber al mee in het Chevron Championship. Ze haalde toen knap de cut en eindigde na een teleurstellende laatste ronde als 61ste. In 2022 maakte de in Los Angeles woonachtige TeamNL’er haar majordebuut in het KPMG LPGA Championship.

Geen Anne van Dam

Anne van Dam speelde maandag in Florida ook een kwalificatiewedstijd voor het US Women’s Open. Op de Bradenton Country Club begon ze matig met een 76, waarna ze er de brui aan gaf. Deze week speelt zij het Belgian Ladies Open op de Naxhelet Golf Club in Wanze.

Lees meer over
US Open Topgolf LPGA