Topgolf

Weber valt terug in het weekend

Dewi Weber haalde heel knap de cut in het Chevron Championship, maar in het weekend was de koek op. De winst in de major ging naar Lilia Vu.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Na zes holes afgelopen donderdag in het Chevron Championship was Dewi Weber met drie pars en drie bogeys +3. De volgende dertig holes van de eerste major van het jaar speelde Weber geweldig met nog een enkele bogey en zeven birdies, waarvan drie op haar laatste holes. En dat op de baan van The Club at Carlton Woods die allesbehalve makkelijk speelde. Met een totaal van -3 (73-68) stond de 26-jarige Groningse halverwege het met 5,1 miljoen dollar gedoteerde majorkampioenschap heel knap in de top20. De derde ronde ging in 76 slagen al een stuk moeizamer en in ronde 4 was de koek op. Met onder meer twee dubbel bogeys en een triple tekende Weber voor een ronde 80. Met +9 eindigde ze op de gedeelde 61ste plaats.

Ervaring

Zonde, maar de in Los Angeles woonachtige golfster is weer een ervaring rijker en spelen in de major was zoals ze voor het toernooi al vertelde aan Golf.nl een bonus. Weber kwalificeerde zich voor het Chevron Championship door vorige week in het Lotte Championship op Hawaii, haar eerste toernooi van het seizoen, een knappe 23ste plaats te behalen. Het is afwachten wanneer Weber weer in actie kan komen op de LPGA. Voor het JM Eagle Championship dat donderdag begint in Los Angeles is de Nederlandse vijfde reserve. Weber, die zondagnacht vanuit Texas in LA arriveerde, gaat ondanks de ongetwijfeld fysieke en mentale vermoeidheid vandaag proberen in de Monday Qualifier een startbewijs te veroveren.

Vu springt

Het Chevron Championship kende een spannende ontknoping. Lilia Vu en Angel Yin, allebei uit Amerika, eindigden op -10. Het was Vu die de zege naar zich toe trok met een birdie op de eerste extra hole. Vu hield een traditie van het toernooi in stand. De eerste major van het jaar werd 51 jaar achtereen gespeeld op Mission Hills in Californië en de winnares nam altijd een duik in Poppie’s Pond bij hole 18. Vu en haar caddie sprongen na de zege op The Club at Carlton Woods tot vreugde van de toeschouwers en de organisatoren ook het water in.

 

Leaderboard 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf