Equipment

Cobra onthult nieuwe AeroJet driver

Cobra zet vol in op aerodynamica in de nieuwe AeroJet driver. Het gestroomlijnde ontwerp moet zorgen voor minder weerstand, en dus extra clubhoofdsnelheid.    
Beeld: Cobra Golf

Beeld: Cobra Golf

De naam van de nieuwe lijn voor 2023 van Cobra is opvallend en tegelijkertijd logisch: een combinatie van aerodynamica ('aero') en de extra snelheid ('jet') die dat oplevert. 

Wat is er nieuw? Volgens Cobra is de belangrijkste innovatie in de AeroJet de PWR-BRIDGE, een zwevend gewicht boven de zool die de teen en hiel met elkaar verbindt voor een meer naar voren en lager geplaatst zwaartepunt. Deze 'brug' zorgt ook voor meer stabiliteit in het clubhoofd en dat is altijd welkom als je vaker de fairway wilt vinden.

LS en MAX

De driver verschijnt in drie verschillende modellen: de standaard Aerojet, Aerojet LS en de Aerojet MAX. Met name in de LS-versie, die gericht is op maximale snelheid, is de vorm van het clubhoofd opvallend: een verhoogde 'kont' en een meer geronde kroon. Volgens Cobra zorgt dit voor een aanzienlijke verlaging van drag en dus een hogere clubhoofdsnelheid, waarbij gezegd moet worden dat dit vooral gunstig is voor golfers met een hoge swingsnelheid. Volgens Cobra is de AeroJet LS anderhalve mijl sneller dan de voorganger, de LTDx LS. Het standaard model geeft een iets hogere lancering en meer stabiliteit dankzij een gewicht van 12 gram in de achterkant. De AeroJet MAX geeft maximale vergevingsgezindheid met een hielgewicht (12+3 gram) dat verplaatst kan worden.

Cobra Aerjojet

H.O.T.

Het clubblad van deze drivers - de PWRSHELL H.O.T. Face (zie hoofdfoto) - is ontwikkeld met behulp van A.I. en heeft een variabele dikte op 15 verschillende plekken. Dat zorgt ervoor dat ballen die niet op de sweetspot geraakt worden minder snelheid verliezen (door het dunnere clubblad op die plekken).   

Cobra Aerjojet

 

 

Prijs & productinformatie

De Cobra Aerojet golfclubs zijn te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf of via de website van Cobra.

Prijs
Drivers: € 579
Fairwaywoods: € 349
Hybrides: 
€ 299
IJzers (6 clubs): 
€ 1149 (graphite), € 1049 (staal) 

Meer weten? 
cobragolf.com

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Equipment