Equipment

PING G430: afstand door innovatie

Zonder in te boeten op de vergevingsgezindheid waar PING om bekend staat heeft het merk dankzij innovaties nog meer afstand uit de nieuwe G430 drivers weten te persen.
Beeld: PING

Beeld: PING

Als we PING moeten geloven zagen ze niet eerder zo'n grote sprong voorwaarts in afstand tussen twee opeenvolgende lijnen - in dit geval van G425 naar G430. Een van de redenen voor die progressie is dat PING door de pandemie, en de daarbij behorende distributie en productie uitdagingen (PING sloot hun fabrieken tijdens de piek), wat meer tijd had voor de ontwikkeling van deze lijn. Toch is het een stevige uitspraak, die we veelvuldig terugzien in januari, de maand waarin alle merken met het nodige marketinggeweld de nieuwe drivers voor dat jaar lanceren. Tegelijkertijd is het zo dat golfmerken niet zomaar mogen claimen dat de nieuwe club de bal een 'x' aantal meter verder laat vliegen. Er moet daadwerkelijk een meetbare winst zijn in afstand - hoe klein dit verschil ook is.  

'Onze benadering met G430 was om meer snelheid te vinden en het op een manier te geven die bijdraagt aan lagere scores en meer plezier op de baan. Dat is inclusief een niveau van vergevingsgezindheid die nog steeds ongeëvenaard is. De krachtige combinatie van afstand en vergevingsgezindheid wint altijd als golfers fatsoenlijk gefit zijn', aldus John K. Solheim, de CEO van PING.

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzers

MAX, SFT en LST

De nieuwe G430 familie bestaat uit drie drivers (MAX, LST en SFT), twee fairwaywoods (MAX en SFT), hybrides en een ijzerset (4-9, PW, 45.5°, 50°, 54°, 58°). Een mooie extra optie: voor golfers met een lagere swingsnelheid zijn er ook lichtere clubhoofden (G430 High Launch) beschikbaar in combinatie met een lichte shaft en een lichte grip.  

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzersAlle drie de drivers hebben een dunner gesmeed clubblad gekregen. Het geluid - dat volgens sommige golfers te luid en te hoog was - is verbeterd door een nieuwe ribstructuur (zie boven) aan de binnenkant van de driver. 

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzers

De MAX met een inhoud van 460cc blijft het meest vergevingsgezinde model voor de grootste groep golfers. Met een verstelbaar gewicht van wolfraam van 25 gram achterin het clubhoofd kan je de balvlucht beïnvloeden (draw, neutral of fade setting).

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzers

Ook in de G430 SFT (Straight Flight Technology) driver (460cc) zijn er twee settings dankzij een gewicht van 22 gram. PING zegt dat je maar liefst 13 yards aan dispersie (van rechts naar links) kan compenseren en zelfs 20 yards als je de driver in de Draw+ stand zet. Lang verhaal kort: dit is een driver die interessant is als je worstel met de slice.  

Carbonfly Wrap

In de LST (Low Spin Technology) is een nieuwe technologie verwerkt: de Carbonfly Wrap Technology. Het is een lichtgewicht composiet waarmee de kroon over de hiel/teen is ingepakt. Met het bespaarde gewicht is het zwaartepunt verlaagd voor meer balsnelheid, minder spin en meer vergevingsgezindheid. Het composiet bestaat uit acht lagen, weegt 11.5 gram en zorgt voor een besparing van vier gram. Dat is heel weinig, maar kan in een lichte driver (waarin elke gram telt) wel degelijk voor andere lanceercondities zorgen.

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzers

Met een verplaatsbaar gewicht van 22 gram van wolfraam kan je een draw, neutral en fade setting instellen. In een formaat van 440cc is deze 'tour style' LST driver er vooral voor hogere swingsnelheden. 

Consistentie in spin

In de fairwaywoods komen de Carbonfly Wrap en ook Spinsistency - bekend van de G425 lijn - terug voor meer afstand. Als je de bal dun raakt, oftewel laag op het clubblad, zorgt dat vaak voor meer spin. PING heeft de ronding van het clubblad zo aangepast dat er laag op het clubblad minder loft zit, en je dus ook minder spin krijgt als je de bal op dat deel van het clubblad raakt. Consistentie in spin dus, en dat is een vereiste voor consistente afstanden. 

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzers

De MAX is geschikt voor de grootste groep golfers in vier verschillende lofts, terwijl de SFT verkrijgbaar is in drie lofts. Beide modellen zijn verstelbaar in loft (±1.5°) en lie (tot 3° flat). Ook de hybrides zijn er in zes verschillende lofts (±1.5°) en lie (tot 3° flat).

Langste ijzer ooit

Zoals gewoonlijk lanceert PING ook nieuwe G430 ijzers. Het is volgens PING de langste ijzer die ze ooit maakte. Een lager zwaartepunt en een dunner clubblad - de PureFlex cavity badge - moet zorgen voor twee mijl aan extra balsnelheid. Omdat de lofts ook wat sterker zijn geworden heeft PING een pitching wedge van 41 graden toegevoegd om te compenseren voor het gat aan afstand tussen de ijzer-9 en de wedges.  

ping g430 driver fairwaywoods hybrids ijzers

Extra bounce zorgt ervoor dat de ijzers een handje helpen bij slagen waarbij je te veel grond voor de bal raakt. De Hydropearl 2.0 finish op het clubblad zorgt voor goede prestaties in natte omstandigheden.  

Prijs & productinformatie

De PING G430 golfclubs zijn vanaf 27 januari te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan of via Jumbo Golf.

Prijs
Driver: € 625 (MAX/SFT), € 685 (LST)
Fairwaywoods: € 425
Hybrides: € 365
IJzers: € 190 (staal), € 202 (graphite) 

Meer weten? 
ping.com

Lees meer over
Equipment