Nieuws

Pettersen maakt wildcards bekend voor Solheim Cup

Met het kiezen van vier wildcards heeft Suzann Pettersen haar twaalfkoppige team compleet. Dit zijn de Europese speelsters die het eind september in de Solheim Cup gaan opnemen tegen Amerika.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

In een speciale persconferentie op Sky Sports maakte captain Suzann Pettersen haar vier wildcards bekend. 

Madeline Sagström (Zweden)
Gemma Dryburgh (Schotland)
Caroline Hedwall (Zweden)
Emily Kristine Pedersen (Denemarken)

Met Sagstrom (2x eerder in Solheim Cup), Hedwall (4x) en Pedersen (2x) gaat Pettersen duidelijk voor ervaring. Dryburgh is een rookie en maakt haar debuut. Afgelopen zondag werden de eerste acht speelsters die zich via de ranking hebben gekwalificeerd al bevestigd: 

Celine Boutier (Frankrijk)
Maja Stark (Zweden)
Charley Hull (Engeland)
Leona Maguire (Ierland)
Georgia Hall (Engeland)
Linn Grant (Zweden)
Carlota Ciganda (Spanje)
Anna Nordqvist (Zweden)

Celine Boutier en Maja Stark kwalificeerden zich via de puntenlijst van de Ladies European Tour, terwijl de overige zes dat deden dankzij hun ranking op de Rolex Ranking, de officiële wereldranglijst. Daar komen Sagström, Dryburgh, Hedwall en Pedersen bij. De Noorse captain heeft hiermee de beschikking over een extreem sterk team, misschien wel een van de sterkste Europese teams uit de geschiedenis. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Geen Anne van Dam

Helaas werd de naam van Anne van Dam niet genoemd voor de editie van 2023. In het Scandinavian Mixed in mei was de huidige nummer 127 van de wereld de beste vrouw in het klassement maar dat was niet voldoende om het vertrouwen te winnen van captain Pettersen. Op de Solheim Cup ranking stond de Arnhemse op de 32ste plaats. Van Dam maakte in 2019 haar debuut toen Europa op Gleneagles van Amerika wist te winnen. Christel Boeljon was in 2011 de eerste Nederlandse speelsters die zich wist te kwalificeren voor de prestigieuze wedstrijd. 

Het Amerikaanse team maakt op maandag 28 augustus - na het CPKC Women's Open, dat nog meetelt voor kwalificatie - de wildcards bekend. Captain Stacy Lewis heeft drie wildcards tot haar beschikking.

Europa was van de afgelopen zes edities viermaal de sterkste en kan op Finca Cortesin in Andalusië voor de derde keer op rij de Solheim Cup winnen. Vanwege de pandemie worden er nu twee edities in opeenvolgende jaren gespeeld. In 2024 wordt de Solheim Cup gespeeld in Amerika en tijdens de daaropvolgende editie in 2026 is Bernardus Golf in Nederland gastheer.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Solheim Cup Team Europe (@solheimcupeuro)