Topgolf

Acht signature events met verhoogde prijzenpot op PGA Tour in 2024

Er zijn volgend seizoen acht zogeheten signature events op de PGA Tour. Dat zijn toernooien met prijzengeld van twintig miljoen dollar. Verder zijn er achttien reguliere toernooien, vier majors, The Players en vijf kleinere toernooien in 2024.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Spelers die dit seizoen in de top-50 van de FedEx Cup eindigen mogen aan ieder toernooi meedoen. Hetzelfde geldt voor de top-30 van de wereldranglijst. Ook voor de rest is er de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de signature events. De PGA Tour heeft daarvoor Next 10 en Swing 5 bedacht.

Next 10 en Swing 5

De beste tien spelers op de FedExCup-ranking, die zich nog niet geplaatst hebben, mogen meedoen aan het volgende signature event (Next 10). Daarnaast wordt er steeds een ranglijst gemaakt van prestaties in de reguliere PGA Tour-toernooien. De beste vijf van deze mini-ranking plaatsen zich ook voor het volgende signature event (Swing 5).

In de eerste week van januari begint het seizoen met The Sentry op Hawaï. Dat is direct een signature event. De andere zeven zijn AT&T Pebble Beach Pro-Am, The Genesis Invitational, Arnold Palmer Invitational, RBC Heritage, Wells Fargo Championship en The Memorial Tournament. De winnaars van deze toernooien krijgen 700 FedExCup-punten.

33 van de 39 in de VS

Volgend jaar zijn er opnieuw drie toernooien die meetellen voor de DP World Tour. Het gaat om het Schots Open, Barracuda Championship en een derde toernooi dat later bekend wordt. Al met al zijn er 33 toernooien in de Verenigde Staten, twee in Schotland en één in Mexico, Canada, Dominicaanse Republiek en Puerto Rico.

De winnaar van de FedExCup in 2024 ontvangt 25 miljoen dollar. Dat is een verhoging van zeven miljoen dollar ten opzichte van dit seizoen.

Data belangrijke toernooien

4 - 7 januari: The Sentry
1 - 4 februari: AT&T Pebble Beach Pro-Am
15 - 18 februari: The Genesis Invitational
7 - 10 maart: Arnold Palmer Invitational
14 - 17 maart: THE PLAYERS Championship
11 - 14 april: The Masters
9 - 12 mei: Wells Fargo Championship
16 - 19 mei: PGA Championship
6 - 9 juni: The Memorial Tournament
13 - 16 juni: US Open
20 - 23 juni: Travelers Championship
18 - 21 juli: The Open
1 - 4 augustus: Olympische Spelen
15 - 18 augustus: FedEx St. Jude Championship
22 - 25 augustus: BMW Championship
29 - 1 september: TOUR Championship

Lees meer over
PGA Tour Topgolf Toernooien