Topgolf

Niet fitte Luiten knap derde in Korea

Met een fantastische laatste ronde is Joost Luiten als derde geëindigd in het Korea Championship. De overwinning ging naar Pablo Larrazábal.

Joost Luiten begon de laatste ronde van het Korea Championship op de 26ste plaats. Aan het einde van het met twee miljoen dollar gedoteerde toernooi op de Jack Nicklaus Golf Club was de 37-jarige Nederlander 23 plekken gestegen naar een heel fraaie derde plaats. Luiten speelde een geweldige slotronde op de door Jack Nicklaus ontworpen baan met een bogey en acht birdies. Met een ronde 65 kwam hij uit op -9, goed voor een gedeelde derde plaats met Scott Jamieson, Sanghyun Park en Jorge Campillo.

Spelen met een soort tampon in je neus om het bloeden te stoppen is niet bepaald ideaal

Een heel mooi resultaat, zeker gezien de fysieke gesteldheid van de Nederlander. “Ik ben niet ziek, maar ook eigenlijk al bijna twee weken allesbehalve fit”, aldus Luiten vanuit Korea. “Ben heel erg verkouden, heb regelmatig lichte hoofdpijn en krijg steeds een bloedneus, ook in de baan. Spelen met een soort tampon in je neus om het bloeden te stoppen is niet bepaald ideaal.” In de laatste ronde voelde Luiten zich wat beter en dat was te zien aan zijn score. “Vandaag heb ik geen bloedneus gehad en de verkoudheid was ook iets minder. Ik speelde gewoon heel erg goed en gelukkig was het een stuk minder koud dan de eerste dagen. Mijn lichaam functioneert gewoon beter als het warm is.”

Wel naar Italië

 

De zesvoudig winnaar op de Tour kijkt dan ook uit naar het Italiaans Open van komende week. “Ja, ik ga gewoon naar Italië. Een paar pillen erin vannacht en lekker slapen in het vliegtuig. En dan hopelijk de zon in Italië, dat zal mijn lichaam goed doen.”

De derde plaats in het Korea Championship levert Luiten ruim 86.000 euro op. Eerder in dit seizoen werd hij ook al derde in Thailand en India. De beste Nederlandse golfer ooit heeft nu 345 toernooien gespeeld op de DP World Tour. Hij staat op zes zeges, zeven tweede plaatsen en tien keer brons. Op de Race to Dubai is Luiten twee plekken gestegen naar de zestiende plaats. Aan het einde van het seizoen verdient de top-10 die nog geen speelrecht heeft op de PGA Tour een kaart voor het lucratieve Amerikaanse circuit.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Larrazábal zege nr. 8

 

Wil Besseling miste in Korea de cut op drie slagen, Darius van Driel begon met een ronde 82 en was na 36 holes met +11 uitgeschakeld. Komende week spelen Luiten, Besseling en Van Driel in het Italiaans Open. De deelname van Daan Huizing in dat toernooi op Ryder Cup-baan Marco Simone bij Rome is hoogst onzeker. Huizing heeft nog steeds last van een nekblessure.

De winst in Korea ging naar Pablo Larrazábal. De 39-jarige Spanjaard eindigde op -12 en bleef de Deen Marcus Helligkilde twee slagen voor. Voor Larrazábal die 308.791 euro verdiende is het de achtste zege op de DP World Tour. Op de Race to Dubai is de golfer uit Barcelona nu dertiende.

 

Leaderboard

Lars van Meijel deed heel goede zaken in de laatste ronde van de Abu Dhabi Challenge. De 28-jarige Brabander raffelde de slotronde af in 63 slagen (-9). Hij maakte negen parren en negen birdies, vier daarvan op de laatste vier holes. In het klassement van het toernooi op de Challenge Tour steeg Van Meijel met een totaalscore van -14 naar de gedeelde zevende plaats. Op de jaarranglijst, de Road to Mallorca, is Van Meijel nu achttiende. Aan het einde van het seizoen verdient de top-20 promotie naar de DP World Tour.

 

De winst in Abu Dhabi ging naar de Portguees Ricardo Gouveia die met een mooie birdie-eagle finish uitkwam op -19.

 

Leaderboard