Topgolf

Weer fraaie derde plaats Luiten

Joost Luiten deed tot het einde mee om de zege in het Indian Open maar moest genoegen nemen met het brons. Daan Huizing eindigde op een keurige 25ste plaats. De winst ging naar Marcel Siem.

Go hard!” Dat riep Joost Luiten toen zijn bal naar de green vloog op hole 12 van de DLF Golf & Country Club. Helaas deed de bal niet wat Luiten hoopte en rolde terug de green af. Hij wist de par niet te redden na een matige chip en viel terug naar -10, vier slagen van leider Marcel Siem. De winstkansen van de Nederlander slonken aanzienlijk, maar de door Gary Player ontworpen baan staat bekend als “the beast of the east”, is duivels moeilijk. Op de volgende hole ging Siem in de fout en Luiten en Yannick Paul maakten allebei knap birdie. Siem terug naar -13 en zijn landgenoot Paul en Luiten op -11. 

Op de volgende vier holes kreeg Luiten birdiekansen, maar hij wist de putts niet te holen. De 37-jarige TeamNL'er leek kansloos voor de titel, maar met een fantastische tweede slag op de par-5 slothole was er toch nog even hoop. Helaas wist de geboren Bleiswijker de putt voor eagle van een meter of vier net niet te holen en kwam met een birdie uit op -12. Voor de beste Nederlandse golfer werd het net als een week eerder een derde plaats, nu niet gedeeld maar in zijn eentje.

 

"Super resultaat"

 

"Ik heb vandaag op de greens te veel laten liggen om te kunnen winnen", aldus Luiten kort na de ronde. "Op hole 1 miste ik een putt van een meter voor birdie, dat zette een beetje de toon voor de dag. Bij die tweede slag op hole 18 ging ik er voor, een beetje alles of niets, maar ik wist ook dat het gat naar de vierde plaats ruim genoeg was om wat meer risico te nemen. Ja, dat was een fantastische bal, alleen jammer dat ik de putt dan weer niet weet te holen. Ik wil winnen, maar deze derde plaats is natuurlijk ook een super resultaat. Alle onderdelen van mijn spel voelen heel goed, als ik zo blijf spelen valt het op zondag een keer mijn kant op."

 

De derde plaats levert Luiten een cheque op van 118.891 euro, in de Race to Dubai stijgt hij naar plek 15. Over behoud van zijn Tourkaart hoeft Luiten zich vroeg in het seizoen al geen zorgen meer te maken. Hij heeft nu 341 toernooien gespeeld op de DP World Tour en staat op zes zeges, zeven tweede plaatsen en negen keer brons.

De winst in India ging naar Siem die met -14 Paul een slag achter zich hield. De 42-jarige Duitser won voor het laatst 3036 dagen terug, het BMW Masters in 2014 in Shanghai. Hij verloor eind 2020 zijn Tourkaart maar heeft zich heel knap teruggevochten naar het hoogste niveau. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Top 25 Huizing

 

Daan Huizing haalde net als vorige week in Thailand ook in India op de valreep de cut door heel sterk spel op de laatste holes vrijdag. In het weekend speelde de golfer uit Soest heel goed en constant golf met twee keer een 70 (-2). Met een totaal van gelijk par eindigde de 32-jarige Huizing op een keurige 25ste plaats. In de Race to Dubai levert dat een stijging op naar plek 127.

 

Komende week is er geen toernooi op de DP World Tour. De week erna gaat het circuit verder in Kenia. Daar komen Huizing, Wil Besseling en Darius van Driel aan de start. Luiten speelt een week later weer in Zuid-Afrika.

 

Leaderboard