Nieuws

LIV Golf: pervers of goed voor de sport?

Aflevering 42 van Podje Golf gaat over de miljoenen waarmee Saoedi-Arabiƫ topgolfers heeft verleid mee te doen aan de LIV Golf Invitational Series, een nieuw circuit met huizenhoog prijzengeld. Is het een kans of bedreiging?
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

In aflevering 42 van Podje Golf gaat het uiteraard over de LIV Golf Invitational Series. Een controversieel circuit - want door Saudi-Arabië gefinancierd - met dit jaar acht toernooien en in totaal 225(!) miljoen dollar prijzengeld. Er komen 48 spelers aan de start voor drie ronden golf zonder cut. Eerste prijs vier miljoen dollar, wie laatste wordt incasseert 120.000 dollar.

De inschrijflijst voor het eerste toernooi van 9 t/m 11 juni op Centurion bij Londen is vorige week bekendgemaakt. Opvallendste naam: Dustin Johnson die naar verluidt 125 miljoen dollar tekengeld heeft gekregen. Ook Europese Ryder Cup-sterren als Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter en Martin Kaymer komen aan de start. Wat zijn de gevolgen voor de DP World Tour en de PGA Tour? Welke sancties kunnen die Tours de “overlopers” opleggen? Hoe gaan de vier majors reageren? Wat betekent LIV Golf op de langere termijn voor het speelveld van het internationale topgolf? Is er straks nog een toekomst voor het Dutch Open?

Te gast is Jan Kees van der Velden, commentator bij Ziggo Sport Golf en voormalig hoofdredacteur Golfers Magazine. Vier miljoen dollar valt er niet te winnen in Podje Golf, wel natuurlijk drie golfballen. Luister nu naar Podje Golf #42!

'Podje Golfis te beluisteren via jouw favoriete streamingsdiensten: Spotify, Apple, Google Podcasts en Stitcher

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Stel je vraag!

 

Luister de podcast en schroom niet om een vraag te stellen, je oordeel en/of suggesties te geven. Dat kan via podje@golf.nl. We beloven dat de luisteraar wordt gehoord en zijn of haar mening zeker in de uitzendingen terug te horen zal zijn!

Lees meer over
Podcast Topgolf