Big Green Egg Open

In Players Experience hebben meiden ook lol

Voor het tweede jaar in het Big Green Egg Open krijgt ook jong talent de kans om in het spoor van de tourspeelsters te proeven van topgolf. “In de auto kreeg ik wel een beetje de kriebels.”

Toen de plannen voor het Big Green Egg Open een paar jaar geleden werden ontvouwd, viel in één ogenblik het format op. Naast het individuele klassement waarin om de harde euro’s wordt gespeeld, is er ook de Players Experience. Dat geeft jong talent de kans om mee te doen op het niveau waar ze doorgaans van dromen.
Dit jaar stromen de talenten op de laatste twee dagen van het toernooi in.

Verjonging

“Het initiatief past goed bij de ambitie die we als golffederatie hebben”, zegt Danielle Wallet, directeur Marketing & Communicatie van de Nederlandse Golf Federatie. “Met het Big Green Egg Open willen we niet alleen vrouwengolf in Nederland en de verjonging van de golfsport stimuleren, maar ook een signaal naar de jeugd afgeven. Jeugd en talentontwikkeling staan de komende jaren hoog op onze agenda.”

Flight Players Experience Big Green Egg Open

Veel leren

Hoe ver Fréderique Aalbers (16) en Janneke Doornbos (17) gaan komen in hun golfcarrière, daar durven beide tieners nog geen slag naar te slaan. “Ik wil beter worden, dat zeker, maar aan een carrière als professional denk ik nog niet”, zegt Janneke, net nadat ze er 18 holes in de Players Experience op heeft zitten. “Maar op zo’n dag leer je al wel enorm veel. Dat helpt zeker om beter te worden.”
Samen met Fréderique mocht ze meespelen in de flight met Ridhima Dilawari en Jane Turner. “Toen ik hoorde met wie we de baan ingingen, heb ik ze wel even gegoogled natuurlijk”, zegt Fréderique. “Ridhima heeft een heel leuke hond. Een hondenvriend, dan zit het wel goed natuurlijk.”
Janneke verdiende haar plek in de Players Experience door haar overwinning in het Dutch Kids Golf toernooi op haar club Sybrook, enkele weken geleden. “Ik hoorde na het toernooi dat ik dit had gewonnen. Dat was wel een mooie verrassing.”

Janneke Doornbos

Kriebels

Vanochtend om half zes ging bij Fréderique de wekker. “Heel erg vroeg. Maar pas in de auto hierheen kreeg ik een beetje de kriebels”, bekende Fréderique, die bij Toxandria speelt.
Die waren op de eerste tee bij allebei wel verdwenen. Gek genoeg eigenlijk. Janneke: “Maar dat kwam denk ik ook doordat Ridhima en Jane ons op het gemak stelden. Ze waren zo aardig voor ons.”
Op de eerste negen ging het volgens de twee ‘best goed’. Daarna ging het wat minder. “Toen wilde ik misschien te graag. Op een gegeven moment wist ik even niet meer welke club ik moest vasthouden”, aldus Fréderique. Haar caddie wist het ook even niet meer. Maar gezellig hadden ze het wel. En morgen zal het vast niet anders zijn.

Lees meer over
Topgolf