Topgolf

Tiger houdt zich meer dan goed staande

Dreigende onweersstormen vertraagden de start van de 86ste Masters, maar na enig oponthoud werd er op Augusta National toch afgeslagen. Ook door Tiger Woods, die op de eerste dag toch maar mooi onder par dook en zijn hoop op het zesde groene jasje levend hield.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op vier slagen van de leider Sungjae Im staat de Amerikaan keurig en nog net in de top-10. Alle ogen waren uiteraard op de eerste dag gericht op de 46-jarige Woods, die pas deze week na een aantal testrondjes op Augusta National besloot mee te doen, ruim een jaar na het zware auto-ongeluk.

Fistpump

Tiger redde in zijn ronde vaak op knappe wijze zijn par, liet het wat liggen op de relatief makkelijk par-5-holes maar gaf de toeschouwers een mooie ‘fistpump’ na een even zo fraaie birdie op 16. Zijn derde van de dag na die op 6 en 13. Daarmee kwam hij uit op 71 slagen, één onder par.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Pijn voelen

De hoofdpersoon zelf was na afloop ook zeker niet ontevreden. “Ja, ik ga deze week de pijn voelen. Dit was nog maar één ronde. We hebben er nog drie te gaan. Dat is een lange weg. Ik kan goed swingen, maar het lopen is niet makkelijk. Het is zoals het is. Dat zal de rest van mijn leven moeilijker zijn en dat weet ik”, zei de winnaar van 15 majors, die verder niet te veel op de zaken vooruit wilde lopen. 

Leider

Ging het in de aanloop alleen maar over Tiger Woods, nu is er uiteraard ook aandacht voor de spelers die in de baan presteren. Voor Im bijvoorbeeld, de Zuid-Koreaan die na 18 holes aan de leiding gaat met 67 slagen. Na zeven holes stond hij al op -4, maar op de tweede negen maakte hij naast een eagle ook wat foutjes. Voor Im is Augusta National geen onbekend en onplezierig terrein. Vorig jaar werd hij achter Hideki Matsuyama, de eerste Aziatische winnaar van de Masters, de eerste Aziatische runner-up ooit in het toernooi.

Sungjae Im
Beeld: Getty Images

Dat deed Cameron Smith, winnaar van The Players en in 2020 tweede in Masters, ook: op de eerste en laatste hole om precies te zijn. Dat moest hij twee keer bekopen met een dubbel bogey, waardoor hij na de eerste dag ‘slechts’ tweede staat op -4. De Australiër stak na afloop zijn bewondering voor Tiger, die in de flight achter hem liep,  niet onder stoelen of banken. 'Ik betrapte er mezelf vandaag een paar keer op dat ik gewoon als een soort toeschouwer naar hem stond te kijken. Je kunt gewoon niet níet naar hem kijken als hij in de buurt is. Hij is gewoon onwerkelijk."

Op de derde plaats, op twee slagen van de leider, verkeert Jaoquin Niemann (de Chileen die in de flight van Tiger speelde) in het gezelschap van Scottie Scheffler (de nummer één van de wereld), Danny Willet (winnaar 2016) en Dustin Johnson (de winnaar van 2020).

Leaderboard na eerste dag Masters

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Masters