Topgolf

Knappe comeback lonend voor Besseling

Wil Besseling heeft in het Spaans Open goede zaken gedaan. Dankzij een gedeelde zesde plaats is hij hard op weg naar behoud van zijn speelrecht op de European Tour en verdiende hij een 'bonsutoernooi'. In Madrid ging de zege naar Rafa Cabrera Bello.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op zaterdag mocht het dan niet geheel naar wens zijn gegaan, vandaag rechtte Wil Besseling op Club de Campo Villa in Madrid zijn rug. Het begin van de ronde was nog niet bepaald verpletterend, maar vanaf hole 7 kwam de Westfries op stoom. Twee birdies voor de turn en drie op weg naar het clubhuis zorgden ervoor dat Besseling heel knap in de top-6 van het toernooi eindigde. De slotronde van 67 slagen (-4) deed weer enigszins denken aan de eerste twee dagen, waarin hij de birdies opeenstapelde.
Met die plek in de top-10 verzekerde hij zich ook van een startbewijs voor het belangrijke toernooi volgende week op Valderrama.

'Trots op mezelf'

‘Zaterdag was een zeer bijzondere ervaring’, keek Besseling nog even terug op dag drie, toen hij samenspeelde met de nummer één van de wereld, Jon Rahm. Ook de Spanjaard had zaterdag niet zijn beste dag van de week. Het kan dus de beste overkomen.
Besseling keek iets verder dan de score op zijn kaart die dag (+1). ‘De manier hoe ik ermee omging en van begin tot het einde alles in me heb kunnen opnemen, liet zien hoe goed ik me voel. Om voor zoveel mensen en aan de zijde van Jon Rahm te spelen, dat vergeet ik niet snel. Voor nu ben ik vooral trots op mezelf.’

Kaartbehoud

Besseling, die als nummer 105 in de Race to Dubai aan het Spaans Open begon, steeg door zijn goede prestatie naar de 92ste plaats en daarmee lijkt hij goed op weg naar het behoud van zijn speelrecht op de European Tour (waarschijnlijk ligt de grens rond plek 125). Besseling staat in de buurt van Joost Luiten (90) en Darius van Driel (89).
Luiten en Besseling spelen volgende week de Andalucia Masters op Valderrama waar nog meer punten dan deze week zijn te verdienen.

Van Driel is daar helaas niet bij. De Leidschendammer kon vandaag ook niet afsluiten met een heel goede ronde. Met 73 slagen (+1) zakte hij af naar een 68ste plaats

Cabrera Bello

De trofee van het Spaans Open bleef in Spaanse handen. Na twee keer Jon Rahm was het vandaag de beurt aan Rafa Cabrera Bello. Hij begon als leider aan de finaledag maar leverde op de eerste hole al direct twee slagen in. Daardoor bleven de gehele zondag veel spelers in de race voor de titel, onder wie ook landgenoot Adri Arnaus. Uiteindelijk draaide het uit op een play-off tussen de twee Spanjaarden, die ‘Rafa’ al op de eerste extra hole met een birdie besliste. Daarmee maakte hij een einde aan ruim vier jaar zonder toernooizege.

Eindstand

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Het erepodium van de Trompbeker 2021

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf