Topgolf

Slome start Luiten en Van Meijel

Joost Luiten en Lars van Meijel konden op de openingsdag van het AVIV Dubai Championship nog niet mee in het scoringsgeweld van de concurrenten. Morgen is er nog heel wat nodig om de cut te halen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met name voor Lars van Meijel is het een week die grote gevolgen zal hebben. Hij heeft dit seizoen niet genoeg gedaan en heeft waarschijnlijk alleen aan een overwinning genoeg voor kaartbehoud. De week starten met twee bogeys en een dubbel-bogeys in je eerste vier holes helpt dan niet. Daardoor werd het voor de Brabander al gauw een zware strijd. Hij vond onderweg nog wel drie birdies, maar meer dan een 75 (+3) zat niet in het vat. Buiten de top-100 heeft Van Meijel morgen wel iets heel goeds nodig wil hij zijn avontuur op de European Tour, volgend seizoen natuurlijk DP World Tour, nog met twee rondes kunnen verlengen.

Luiten laat veel liggen

Joost Luiten had op de Fire Course van Jumeirah Golf Estates vier slagen minder nodig dan zijn landgenoot, maar dat bracht hem nog altijd niet verder dan T61. Het leek namelijk wel prijsschieten in Dubai, met de gehele top-25 op -5 of beter. Daar had Luiten zich wellicht bij kunnen voegen, was hij niet met twee opeenvolgende bogeys aan het toernooi begonnen. De birdieproductie bleef steken op drie, met name door op de vier par-5's geen enkele slag te winnen liet hij heel wat liggen.

Deense frontrunner

Baas boven baas in al het scoringsgeweld van de openingsdag was Joachim B. Hansen. In de vroege ochtend maakte de Deen liefst negen birdies voor -9. Dean Burmester, Paul Waring, Andy Sullivan en titelverdediger Antoine Rozner volgen frontrunner Hansen op twee slagen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.