Topgolf

Alle ogen op Phil; Anne recht rug

Kan Phil de jagers van zich afhouden op de laatste dag van het PGA Championship en is Anne van Dam op weg naar haar beste klassering van dit seizoen?
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

LPGA Tour

Anne van Dam lijkt in het Pure Silk Championship op weg naar haar beste klassering van dit seizoen. Van Dam, die op de tweede dag zonder bogeys 18 holes voltooide en een sprong maakte naar de top-15, trok die lijn gisteren nog lange tijd door. Met twee birdies op de eerste negen bleef ze in het spoor van de top-10. Een dubbel bogeys op 12 strooide wel wat zand in haar motor. Er volgde nog een bogey maar gelukkig ook twee birdies, waaronder op de slothole, zodat de Arnhemse de derde ronde (-1) uiteindelijk in de top-20 eindigde. Daarmee lijkt ze in Williamsburg op weg naar haar beste klassering van dit seizoen.

De Nederlandse topgolfster Anne van Dam tijdens het KPMG Women's PGA Championship
Beeld: Getty Images

Bovenaan nestelden Moriya Jutanugarn en Wei-Ling Hsu zich aan de leiding na een ronde 65 (-6), gevolgd door Jessica Korda (-9). Van Dam staat na 54 holes op -3.

Leaderboard


 

— LPGA (@LPGA) May 22, 2021

Symetra Tour

In de IOA Golf Classic ging Dewi Weber op de tweede dag niet al te best van start. Gelukkig volgde wel het herstel en haalde ze met een ronde 72 (+1) wel ruim de cut. Het verschil met koploper Meghan MacLaren is evenwel elf slagen en met de top-10 vijf. In Longwood (Florida) wordt over 54 holes gespeeld.

Leaderboard

 

PGA Championship

Phil Mickelson was 'The Man' op dag 2 van het US PGA Championship op Kiawah Island en leek dat ook onbedreigd op dag 3 te worden. De 50-jarige Amerikaan demarreerde op de eerste negen holes (vier birdies) weg van de rest van het veld. Maar de na de turn ging het op de lastige Ocean Course niet meer zo makkelijk en de kapers op de kust roken hun kans. Mickelson zelf speelde dat deel van de baan in +2 en gaf daarmee de concurrenten weer hoop. Eigenlijk was de conclusie na zaterdag dat er nie zo veel was veranderd. Onder de achtervolgers bevindt zich viervoudig marjorwinnaar Brooks Koepka. 

Spannend

Doordat Koepka op de laatste hole nog een bogey maakte, leverde hij dezelfde scorekaart in als Mickelson (-2 voor de dag) en staat hij een slag achter op zijn landgenoot. Louis Oosthuizen, met wie Mickelson na vrijdag de leiding deelde, heeft twee slagen goed te maken op de koploper.

Leaderboard