Topgolf

12de plaats voor Coffa, Van Driel onder par

Pasqualle Coffa heeft een uitstekende 12de plaats behaald in het Jabra Ladies Open op de Ladies European Tour. Dankzij een goede slotronde in 69 (-2) slagen steeg de Nederlandse naar haar beste eindklassering op het hoogste niveau.

Zie onder voor berichtgeving over de Nederlandsers op de European Tour en Challenge Tour.

Stijgende lijn

Na een goed resultaat in Zuid-Afrika (T-35) vorige maand heeft Pasqualle Coffa een stijgende lijn te pakken. Op de slotdag hield de 24-jarige haar goede spel vast om opnieuw een 69 (-2) te noteren voor een totaal van level par.

Op de moeilijke baan van het Evian Golf Resort maakte de Brabantse op zaterdag twee bogeys, maar stelde daar vier birdies tegenover om van de 18de naar de 12de plaats te stijgen en een cheque in ontvangst te namenvan €4.100,-.

'Dit smaakt naar meer'

Coffa kijkt 'super tevreden' terug op het toernooi. 'Ik had er deze week heel veel zin in', reageerde ze vanuit de auto. 'Niet alleen omdat het de eerste keer op Evian was, maar ook omdat we de Major setup (in juli wordt op dezelfde baan The Evian Championship gespeeld, een van de vijf majors, red.) speelde. Dat maakte mij extra benieuwd naar hoe ik dat zou ervaren. De laatste rondes zat ik er heel lekker in en creëerde ik veel kansen en bleef ik lekker in het moment. Dat lukte aardig goed dus daar ben ik vooral erg blij mee. Dit smaakt naar meer,' aldus de speelster die nog twee toernooien speelt op de LET Access voordat ze speelt op de Rosendaelsche in het Big Green Egg Open.

17-jarige winnares

De andere Nederlandse speelster in het veld, Zhen Bontan, miste vrijdag de cut. De zege in Evian-les-Bains ging naar de pas 17-jarige Pia Babnik. De Sloveense speelster was Annabel Dimmock, die net als Babnik na 54 holes op -4 was geëindigd, te slim af in een play-off. Een drietal speelsters - waaronder Olivia Cowan, die samen met Dimmock aan de leiding ging na 36 holes - deelden de derde plaats met -2. 

Leaderboard

Later meer

European Tour: Van Driel voorlopig de beste Nederlander

Op de eerste dag van het Porsche European Open, dat vandaag pas begon en uit slechts 54 holes bestaat, zorgde onweer voor een onderbreking. Darius van Driel was aan het eind van de de dag de enige Nederlander die met een 71 (-1) onder par wist te spelen. Het levert hem voorlopig een 12de plaats op in het klassement. 

Wil Besseling staat met +1 op de gedeeld 36ste plaats. Lars van Meijel en Joost Luiten noteerden een 76 (+4) en staan op de 75ste plaats.

Thomas Detry gaat aan de leiding op Green Eagle in Hamburg. De zuiderbuur staat op -4 en wordt gevolgd door vier spelers op -3.

Leaderboard

Een leuke video van de European Tour waarin drie topspelers het tegen elkaar opnemen, met één club...

Challenge Tour: Van West en Keunen stijgen verder

De twee Nederlanders op de Challenge Tour blijven goed spelen deze week. Zowel Robbie van West als Lars Keunen noteerden een 67 (-5) op de zaterdag D+D Real Czech Challenge. Van West steeg naar de vierde plaats (-13) terwijl Lars Keunen 14de staat met -9. De leider staat op -15 en dus hebben de landgenoten met nog 18 holes te spelen hele goede papieren voor een topresultaat en misschien zelfs een overwinning op de baan in Kunětická Hora. 

Leaderboard

LET Access: Meekers 23ste in Tsjechië

Romy Meekers, die op haar beurt in Zuid-Afrika ook al goed presteerde op de Ladies European Tour, speelde deze week op de LET Access Tour en eindigde op de gedeeld 23ste plaats. Lizzy Peeters (amateur) werd 42ste. 

Leaderboard