Topgolf

Meekers en Coffa tevreden huiswaarts

Haar debuut op de Ladies European Tour leverde Romy Meekers een mooie plek bij de eerste dertig op. Ook Pasqualle Coffa zette in het Investec SA Women's Open een van haar beste prestaties als professional neer.
Beeld: LET

Beeld: LET

Voor Meekers was de Investec South African Women's Open haar eerste toernooi als professional op de Ladies European Tour. Meekers, de afgelopen jaren met wisselend succes amateur in de Oranje-selectie van de NGF, bewaarde het beste voor het laatst in het door slechte weersomstandigheden geteisterde openingstoernooi van het seizoen. Vandaag werd de vierde ronde, net als gisteren de derde, ook onderbroken door een regenpauze.
Niettemin kwam de 23-jarige Meekers tot haar beste ronde van de week (74). Met een totaal van +15 eindigde ze als 28ste op de Westlake Golf Club. Daarmee verdiende ze iets meer dan 2000 euro.

'Rollercoaster'

‘Toen ik meer dan een maand geleden naar Zuid-Afrika ging, stonden er twee toernooien op de Sunshine Tour gepland. Maar ik heb uiteindelijk vijf toernooien kunnen spelen, waarvan de laatste het eerste toernooi van het seizoen van de Ladies European Tour', kijkt de Utrechtse heel voldaan terug op de trip. 'Ik zou vooraf bij mijn debuut getekend hebben voor een 28ste plaats. Ik heb met speelsters gespeeld die ik altijd heb bewonderd. De wil om dit te doen is alleen nog maar groter geworden.’ Als ze het avontuur met één woord zou moeten beschrijven, dan zou 'rollercoaster' het heel goed verwoorden, aldus Meekers. 'Ik ben superblij om weer toernooien te kunnen spelen, genoten van de gastvrijheid van de gastgezinnen waar ik terecht kon en naast het golf ook heel veel toffe dingen gedaan.'

Coffa

Landgenote Pasqualle Coffa deed niet veel onder voor Meekers. Ook de 24-jarige Brabantse uit Sterksel leverde vandaag haar beste score (75) van de week in. Ze eindigde één slag achter Meekers op een 35ste plaats. Beide speelster maken eind juni hun opwachting in het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche. In de aanloop naar dat toernooi zullen ze nog enkele toernooien op de LET kunnen spelen.
Het toernooi in Zuid-Afrika werd gewonnen door thuisspeelster Lee-Anne Pace, die haar zenuwen beter in bedwang hield dan het Sloveense talent Pia Babnik, met wie ze na drie dagen nog de leiding deelde. Pace won de titel met +2 over 72 holes.

Eindstand

Dewi Weber

In de Verenigde Staten probeert Dewi Weber net als vorig seizoen haar kaart voor de LPGA te veroveren. Dat doet ze op de Symetra Tour, een divisie onder het hoogste niveau, waarop Anne van Dam actief is.
Weber miste gisteren de cut in de Symetra Classic, nadat ze vooral in de eerste ronde te veel fouten maakte. Ook Weber doet later deze zomer mee aan het internationale toernooi op de Rosendaelsche.