Big Green Egg Open

Weber en Coffa kansrijk verder in Arnhem

Dewi Weber en Pasqualle Coffa zijn ook in de tweede helft van het Big Green Egg Open nog van de partij op de Rosendaelsche Golfclub. Terwijl zij zich handhaafden in de top-15, viel het doek voor de vier andere landgenoten.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na twee grotendeels regenachtige dagen waren het dus de twee hoogst geklasseerde Nederlandse deelnemers, die door mochten voor twee extra rondes. Dewi Weber staat er nog altijd het beste voor, al maakte zij wel een kleine pas op de plaats. Het begin was nog erg goed met twee birdies in haar eerste vier holes, maar daarmee was de laatste slag ook meteen gewonnen voor de Groningse. Weber, deze week spelend met gelauwerd amateurgolfer Myrte Eikenaar als gelegenheidscaddie, nam genoegen met een ronde 74 (+2) voor -1 totaal. Vanaf de dertiende plek is er in de twee resterende dagen nog altijd veel mogelijk.

Coffa handhaaft zich na 'stroeve' start

Net onder Weber vinden we Pasqualle Coffa terug op het leaderboard. Met een goede tweede helft van de ronde zorgde zij ervoor dat ze zich handhaafde in de top-15. Na afloop (zie onder) vertelde ze dat het een ‘stroeve’ start was, maar dat ze al met al tevreden was over hoe ze haar score ‘netjes bij elkaar’ heeft kunnen houden. Na rondes 71 en 73 staat de Brabantse, die dit jaar al een paar keer aan de LET heeft mogen ruiken maar voornamelijk op de LET Access Series zal spelen, op level par voor de week in Arnhem.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Strijdend naar de uitgang

Voor de andere Nederlandse speelsters was het vechten tegen de ‘cutline’ op de Rosendaelsche. Uiteindelijk moest ook Zhen Bontan het hoofd buigen. Na gisteren zo goed gestart te zijn, was de foutenlast vandaag te hoog voor de 23-jarige professional. Voor topamateurs Anne-Sterre den Dunnen (+7) en Lauren Holmey (+9) eindigt het LET-avontuur (voorlopig) eveneens, maar zij zijn wel een hele bak ervaring rijker voor de toekomst. Romy Meekers (+7) kwam een teleurstellende openingsdag niet meer te boven.

Twee leiders

Aan de top van het klassement heeft de Australische ‘rookie of the year’ Steph Kyriacou gezelschap gekregen uit Finse hoek. Sanna Nuutinen speelde de beste ronde van het hele veld (68 slagen voor -4) en bereikte zo eveneens de score van -6. Een indrukwekkende prestatie, zeker als je weet dat haar caddie zich op het laatste moment met een blessure terugtrok en Nuutinen deze week zelf met haar trolley door de baan gaat. Blikvanger Emily Kristine Pedersen (+1) is nog niet meteen ‘in contention’, maar voor het toernooi is het wel goed nieuws dat ook zij er de komende dagen nog bij is.

Leaderboard

Bekijk hieronder vanaf 19.00 uur de tweede aflevering van 'GOLF.NL LIVE'

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LET NGF