Topgolf

Luiten al vroeg op achterstand

Het is nog niet de Omega Dubai Desert Classic van Joost Luiten. Na een teleurstellende eerste rondgang in 74 slagen (+2) moet de enige Nederlandse deelnemer morgen aan de bak om een vroege exit af te wenden.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Samen met Tour-veteranen Raphaël Jacquelin en Scott Hend begon Joost Luiten vanochtend op de tweede negen van de Emirates Golf Club aan zijn Desert Classic. De Nederlander ging aanvankelijk door met hetgeen hij vorige week geëindigd was. Op zijn eerste negen verschenen er onder aangename omstandigheden veelal pars op de kaart, maar ook één bogey. Na de turn dook hij vervolgens al snel de 'rode cijfers' in. Birdies op 2 en 3 brachten hem naar -1 en een aangenamere plek op het leaderboard, maar op twee van de lastigst spelende holes van de baan leverde hij deze slagen weer in. Na die terugslag had Luiten geen sterke finish meer in petto. Een laatste bogey zorgde ervoor dat hij morgen nog alle zeilen bij moet zetten om 'de major van het Midden-Oosten' niet al na twee rondes te verlaten: 74, +2 en toch nog een gedeeld 89ste plaats toen iedereen binnen was.

Birdieregen Sterne

Vanuit de tweede groep was het Justin Harding die de toon zette onder de rook van de indrukwekkende Dubaise skyline. Een vroege bogey werd weggepoetst met eagle en daarna volgden nog vijf birdies voor een ronde 66 en -6. Toch was het een andere Zuid-Afrikaan die aan het einde van de openingsdag bovenaan stond. Richard Sterne noteerde op de helft van zijn holes birdie en voert met -8 de rangschikking aan, vlak voor Kurt Kitayama. Harding en Sergio Garcia volgen op twee slagen van de leider, terwijl Tyrrell Hatton (+4) geen goede start kende een week na zijn overwinning in Abu Dhabi.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 
 

Nieuwe caddies Besseling en Van Meijel

 

Helaas kan van de Nederlandse golfers op de European Tour alleen Joost Luiten deze week spelen in Dubai. Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel zullen moeten wachten tot het Oman Open dat de eerste week van maart wordt gespeeld. Besseling gaat dat doen met een nieuwe caddie, Martijn van Oosterhout. Een naam die bekend klinkt? Dat kan kloppen want Van Oosterhout, ook actief als fysieke coach in golf, was vorig jaar de caddie van Lars van Meijel. Klik hier voor een interview met Van Oosterhout dat vorig jaar in het magazine Golf.nl verscheen.

 

Lars van Meijel schrijft op zijn website dat hij gekozen heeft voor een heel ervaren caddie, Owen Craig. “Dit seizoen ga ik starten met een nieuwe caddie: de Ier Owen Craig. Owen is een ervaren caddie met zo’n 700 wedstrijden op zijn naam. Hij werkte met Thomas Levet en droeg zijn tas tijdens de Masters en de Ryder Cup. Met Michael Hoey won hij meerdere toernooien en later heeft Owen Y.E. Yang gecaddied. Eind vorig seizoen heb ik in overleg met Martijn besloten op zoek te gaan naar een andere caddie. Via via ben ik bij Owen uitgekomen. We hebben telefonisch besproken wat ik zoek in een caddie en er was duidelijk een klik. In Oman gaan we samen het nieuwe seizoen beginnen. Ik heb er zin in!”

 
What do you want to do ?
New mail