Topgolf

Van Meijel net buiten de top-10

Lars van Meijel speelde een prima tweede ronde in het Zuid-Afrikaans Open en stijgt in het klassement. Darius van Driel gaat ook door naar het weekend, Daan Huizing is uitgeschakeld.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

We kunnen gerust stellen dat de eerste hole van de Gary Player Country Club in Sun City Lars van Meijel goed ligt. In de eerste ronde maakte de Brabander eagle op die par-5 en ook in ronde 2 verscheen er een fraaie 3 op de scorekaart. Op twee andere par-5 holes (5 en 11) leverde de Brabander die twee gewonnen slagen met bogeys weer in. Qua score leek de ronde van Van Meijel erg op die van de eerste dag, weer 70 slagen en ook nu drie bogeys, drie birdies en die eagle op de openingshole. Met een totaal van -4 is hij gedeeld elfde en samen met Welshman Rhys Enoch de beste niet-Zuid-Afrikaan in het veld. 

Darius & Daan 

Darius van Driel kwam in de tweede ronde net als Van Meijel binnen met een 70 (-2). Dat was drie slagen beter dan op de eerste dag. Met -1 bevindt Van Driel zich net in de top-30. Voor Daan Huizing viel het doek. De golfer uit Soest eindigde zijn ronde birdie-birdie, maar dat was te weinig om de eerder opgelopen schade te repareren. Na een ronde 75 en een gemiste cut met +4  kan Huizing zich opmaken voor de reis naar Nederland en een periode thuisquarantaine. 

Bekker aan kop

De Zuid-Afrikanen blijven de dienst uitmaken in editie 111 van ‘hun’ Open, en dat is niet verwonderlijk, want bijna negentig procent van het 155 spelers tellende veld komt uit de regenboognatie. Oliver Bekker deelde na de eerste ronde de leiding met landgenoot Neil Schietekat. Na 36 holes gaat Bekker tamelijk riant alleen aan de leiding met -12. Schiekat en Justin Harding, winnaar van twee toernooien op wat nu de DP World Tour heet, volgen met drie slagen achterstand. Door de reisbeperkingen die veel landen n.a.v. de ontdekking van de omikronvariant hebben opgelegd, telt het Zuid-Afrikaans Open alleen nog mee voor de Sunshine Tour. Het prijzengeld is een half miljoen euro.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Darius van Driel