Topgolf

Besseling (-8) kansrijk op Cyprus

Wil Besseling gaat kansrijk het weekend in bij het Cyprus Open. Joost Luiten heeft flink ruzie met twee holes van Aphrodite Hills maar haalt wel de cut, Lars van Meijel niet.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling blijft het uitstekend doen op de European Tour. Na een prima openingsronde 67 (-4) in het Cyprus Open, voegde de Noord-Hollander er vrijdag een nieuwe 67 aan toe met een eagle, twee birdies en verder allemaal pars. Met een totaal van -8 staat Besseling gedeeld twaalfde, op drie slagen van de leiders in het met een miljoen euro gedoteerde toernooi.

“Twee keer -4 is hartstikke prima”, aldus Besseling na zijn ronde. “Op de greens heb ik nog niet echt het momentum gehad deze week, er kunnen wat meer putts vallen. Maar mijn spel is momenteel gewoon heel steady, ik geef mezelf steeds veel kansen, dan maak je ook zonder heel veel putts te holen dit soort scores.”

 

Energie

 

Besseling heeft besloten volgende week de Cyprus Showdown, ook op Aphrodite Hills, te schrappen. “Ik was van plan dat toernooi wel te spelen, maar ik merk dat mijn energie wat minder aan het worden is. Daarom speel ik volgende week niet en de week erna is de Masters, dus dat geeft me twee weken om weer helemaal fit te worden voor de laatste toernooien dit jaar. Ik speel het Joburg Open en het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika en dan hopelijk twee keer in Dubai. Voor de seizoenfinale (DP World Tour Championship) komt er namelijk nog een kleiner toernooi bij in Dubai. Het prijzengeld is nog niet bekend maar normaal gesproken speel ik dat toernooi en niet het Zuid-Afrikaans Open in die week. Maar dat is voor later, eerst proberen dit toernooi heel goed te eindigen. Ik sta niet ver van de leiding, iets meer geluk op de greens zou mooi zijn in het weekend.”

 

Omploegen

 

Joost Luiten zal hole 14 en 15 van Aphrodite Hills waarschijnlijk het liefst omploegen. Donderdag verloor hij met bogey-bogey twee slagen op die holes, vandaag zelfs drie met een dubbel op 14 en een bogey op 15. Op de andere 32 holes die Luiten heeft gespeeld in dit Cyprus Open is hij foutloos: negen birdies en verder pars. Met -4 na 36 holes gaat de 34-jarige golfer in ieder geval wel het weekend halen. 

 

Lars van Meijel vocht voor wat hij waard was om ook de cut te overleven. De rookie op de European Tour speelde ondanks een dubbel-bogey op hole 18 een goede tweede ronde in 69 slagen, maar dat was bij lange na niet voldoende om na een heel moeizame eerste ronde 76 (+5) het weekend te halen.  

Duisternis

Aan kop gaan twee spelers die door de invallende duisternis hun tweede ronde niet konden afmaken. Jamie Donaldson (na 17 gespeelde holes) en Marcus Armitage (15 holes) staan allebei op -11.

Leaderboard

Alps Tour

Met het Italy Alps Open is vandaag het seizoen op de Alps Tour geëindigd. Op de Order of Merit, de jaarranglijst, waren slechts drie promotieplekken naar de Challenge Tour te vergeven. Lars Keunen, vroeg in dit jaar winnaar van het Ein Bay Open, had nog een kans op promotie, maar hij miste de cut in het slottoernooi. Keunen eindigde uiteindelijk op de zevende plaats in de Order of Merit met 9.917 euro prijzengeld. Beste Nederlander in het Italy Alps Open was Mike Toorop met een gedeelde 27ste plaats. Toorop veroverde eerder deze maand speelrecht op een ander satellietcircuit, de ProGolf Tour, net als Philip Bootsma, Koen Kouwenaar,  Stan Kraai, Mitchell Schoorl, Berry Jole, en Peter Melching. De Qualifying School voor de Alps Tour wordt in november gespeeld.