Topgolf

Luiten redt wat er te redden valt

Joost Luiten heeft gered wat er nog te redden viel in het Schots Open. Na zijn slechte score op zaterdag was de overwinning uit zicht in het lucratieve Rolex Series-toernooi, maar Luiten eindigde door een betere slotronde in de top-20. Aaron Rai zegevierde in een play-off.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten had wat recht te zetten, nadat hij op 'moving day' onder barre omstandigheden volledig de verkeerde kant van het leaderboard op had bewogen. The Rennaissance Club was de mannen voor de vierde ronde een hoop gunstiger gezind, al stond er met name in de ochtend nog altijd veel wind. Luiten begon zijn laatste rondgang op hole 10 goed. Na vijf holes stonden er al drie birdies en één bogey op zijn scorekaart. Ook op 16, de par-5 die hij zaterdag nog bogeyde, won de nummer 125 van de wereld een slag. 

Een reuzensprong en misschien nog wel een top-10 klassering gloorde, maar direct na de turn was daar een tweede bogey. Nog één birdie en zeven pars verder eindigde Luiten, die na 18 holes nog tweede stond op -8, het toernooi met een ronde 68 (-3) voor -5. Bij binnenkomst was hij veertien plekken gestegen naar T17, toen iedereen klaar was T19.

'Een hoop goede signalen'

'Vandaag speelde ik solide, al zaten er helaas wel twee 3-putts voor bogey bij. Dat was doodzonde', reageerde Luiten. 'Met iets meer geluk op de greens zat er een lage score in. Toch geeft mijn spel een hoop goede signalen. Gisteren was natuurlijk balen, maar al met al een hoop goede dingen.'

Rai een miljoen rijker

De man verantwoordelijk voor de beste slotronde, ging ook met de overwinning en daaraan verbonden cheque van ruim een miljoen dollar aan de haal. Aaron Rai zette met een ronde 64 (-7) het target op -11 en enkel Tommy Fleetwood lukte het om ook die score binnen te brengen. Robert Rock bogeyde 18 en viel net buiten de play-off, dus ging het tussen de andere twee Engelsmannen. Rai maakte birdie, Fleetwood miste een korte putt en zo was al na één extra hole de winnaar bekend. Rai greep vorige week nog net naast de zege, maar sloeg nu keihard terug met zijn eerste Rolex Series-titel.

Leaderboard