Topgolf

Anne-Sterre én Anne in de kijker

Het was een mooie dag vandaag voor de 'Annes' van het Nederlandse topgolf. Anne van Dam doet het goed op de LPGA Tour en Anne-Sterre Den Dunnen werd achtste bij het EK in Slovenië.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Van Dam laat zich deze week gelden in de Shoprite LPGA Classic, een sterk bezet LPGA-toernooi in Galloway (New Jersey). De Arnhemse, die gisteren ook nog haar 25ste verjaardag vierde, heeft na de derde ronde zeker nog uitzicht op een mooie top-10 plaats morgen. Dat zou haar beste prestatie dit jaar op de LPGA Tour zijn.

Net als gisteren noteerde Van Dam vandaag vijf birdies. Maar ook drie bogeys. Met haar ronde 69 (-2) stond ze na binnenkomst twee plekjes hoger dan voor de ronde. 

Leaderboard

 

 

EK Individueel

Direct na het succesvolle EK voor landenteam girls vorige week in Slowakije, waar Den Dunnen met het NGF-team een fraaie derde plaats veroverde, reisde het pas 17-jarige talent door naar Slovenië voor het European Ladies' Amateur Championship.
‘Mijn verwachtingen voor deze week waren niet heel hoog’, keek Anne-Sterre in haar hotelkamer nog even terug. ‘Het is natuurlijk altijd een doel om de cut te halen, maar na vorige week ook de hele week gespeeld te hebben en gelijk door te zijn gereisd, was het best zwaar.’

Vertraging

De omstandigheden waren ook nog eens niet ideaal. ‘Deze hele week was het best wisselend met het weer. Op de eerste dag hadden we drieënhalf uur delay vanwege mist, waarna het daarna heel warm werd. En de tweede dag ook een uur vertraging vanwege mist en weer mooi weer daarna. Vandaag en gister was het even minder, wat regen en onweer, maar uiteindelijk hebben we daar niet veel last van gehad.’

Anne-Sterre Den Dunnen bij het EK in Slovenië

Tevreden

Ze verraste zichzelf op de eerste dagen: na 36 holes stond ze met -7 op een derde plaats. ‘Dat geeft dan wel een fijn gevoel.’ Op dag drie gaf ze een klein beetje terrein prijs (6de) en vandaag kon ze goede positie net niet vasthouden. De pijp was een beetje leeg, zo leek het. De ronde 72 (+1) was haar minste van de vier op de CUBO Golf Club nabij hoofdstad Ljubljana. ‘Het is jammer dat ik er uiteindelijk niet meer heb kunnen uithalen. Ik liet veel liggen de laatste twee dagen maar ben alsnog heel tevreden met het resultaat’, kon de junior zeker genieten van haar achtste plaats, waarmee het seizoen er voor haar op zit. ‘Er zijn dit seizoen niet echt meer andere wedstrijden voor mij dus dit was een heel mooie afsluiter van het jaar. Raar aan het begin natuurlijk, maar top aan het einde.’

Voor Anne-Sterre, die dit seizoen ook een paar nationale titels won, was het eigenlijk één groot avontuur: nog maar net 17 jaar mocht ze niet ‘alleen’ op reis. ‘Er moesten natuurlijk ook begeleiders mee omdat ik nog minderjarig ben. Dus zijn mijn opa en oma meegegaan.’

Andere Nederlanders

Er deden nog vier Nederlanders mee aan het EK. Anouk Sohier eindigde als 42ste en Romy Meekers als 47ste. Lizzy Peeters en Daniëlle Modder misten na drie dagen de cut.
De Europese titel ging naar de Duitse Paula Schulz-Hanssen, die in een play-off afrekende met de Française Chloé Salort.

Eindstand

 

 

Lees meer over
Amateurs Jeugd LPGA Anne van Dam