Topgolf

Slechte dag Luiten in Qatar

Op dag 3 van de Commercial Bank Qatar Masters wisten zowel Joost Luiten als Lars van Meijel niet onder par te spelen. Van Meijel ging rond in level par terwijl Luiten een 75 (+4) noteerde. De Nederlanders staan met nog 18 holes te spelen buiten de top-20.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten begon vanaf een gedeeld 3de plaats kansrijk aan het weekend, maar kreeg zaterdag een flinke klap te verduren. Na 18 holes stonden er vijf bogeys en een birdie op de kaart voor een ronde in 75 (+4) slagen.  

De Bleijswijker begon zijn dag in Doha solide met een birdie op hole 3. Het eerste slagverlies kwam op de par-3 9de waar de Nederlander links de green miste en van grote afstand drie putts nodig had voor een bogey. Op dag twee noteerde Luiten nog drie birdies op de par-3 holes van Education City GC. Een dag later waren dat drie bogeys, want ook op hole 12 en 15 moest Luiten bogeys op zijn kaart schrijven.

Na nog een bogey op 16 ging de gifbeker helemaal leeg op 18, waar de professional na een matige approach van buiten de green wederom drie putts nodig had voor zijn bogey. Door deze zeer matige ronde zakt Luiten (-5) naar de gedeeld 28ste plaats.

Van Meijel 21te

De andere Nederlander die het weekend haalde - Lars van Meijel - leek lang op weg om zijn plek in de top-15 van het klassement te consolideren. Met twee birdies op de kaart speelde de rookie op de European Tour lang solide (tot hole 16 foutloos), maar door bogeys op zowel 17 als 18 tekende Van Meijel alsnog voor een ronde level par. Door het teleurstellende slot blijft Van Meijel op -6 steken en staat hij boven Luiten op de 21ste plaats. Darius van Driel haalde vrijdag niet de cut.

Campillo aan kop

Jorge Campillo gaat aan de leiding met -14. Jeff Winther en David Drysdale volgen de Spanjaard op -13. De Belg Thomas Detry staat 9de met -9.

Kenia Open van de baan

Vanwege het coronavirus is na het Volvo China Open en het Maybank Championship namelijk ook een streep gezet door het Magical Kenya Open. Een flinke domper voor de spelers die het door een kleiner speelrecht met minder toernooien moeten doen, zoals bijvoorbeeld Wil Besseling.

Leaderboard