Topgolf

Van Driel en Luiten nog in race om titel

Na drie dagen Oostenrijks Open zijn nog twee Nederlanders kansrijk voor de titel: Darius van Driel en Joost Luiten
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Niet alleen de Formule 1-coureurs hadden vandaag last van onophoudelijke regen in Oostenrijk, ook de golfers in het Oostenrijks Open werden door en door nat op de Diamond Club in Atzenbrugg. 'Een zware dag, met die non-stop regen', concludeerde Joost Luiten. 'Ik dacht zelfs voor mijn ronde, dat ze het spel zouden stil leggen, maar we hebben uiteindelijk gewoon de hele dag gespeeld', aldus Darius van Driel.

Strijd om de titel

De Nederlander die als eerste de baan inging – Robbie van West – liep vandaag veel averij op. Van West, die een dag eerder nog heel knap met twee late birdies de cut had gehaald, zakte door een ronde 78 (+6) ver terug. Daan Huizing hield de schade wel beperkt en klom zelfs een aantal plekken dankzij een ronde 73.
Toch speelt hij rond de dertigste plaats met -2 voor het toernooi morgen geen rol meer in de strijd om de titel. Ook Wil Besseling lijkt die kans te hebben verspeeld. Hij begon de derde ronde als achtste met vier slagen achterstand op Miguel Angel Jimenez, die vandaag ook behoorlijk inleverde. Op de eerste negen bleef Besseling keurig in het spoor van de leiders, maar op de tweede negen kostten de vier bogeys hem de kop. Met -5 ligt de Noord-Hollander te ver achter op de koplopers.

Aan de vooravond van het Austrian Open hadden we een Zoom meeting met Joost in Oostenrijk.

 

Luiten en Van Driel

Nog twee Nederlanders maken morgen in Atzenbrugg kans op de titel: Darius van Driel en Joost Luiten. Van Driel hield de boel meer dan keurig bij elkaar met een ronde 70 (5 birdies, 3 bogeys) en staat met nog 18 holes te gaan op een gedeelde derde plaats. De achterstand op de leiders Marc Warren en Nicolai von Dellingshausen bedraagt maar één slag. 'Met het weer van vandaag teken je natuurlijk voor een ronde onder par. Mijn spel was goed', vond Van Driel, die een groot deel van de credits gaf aan vriendin en caddie Sanne. 'Ze was echt goed aan de tas. Ze hield al mijn clubs goed droog en bleef lachen, zelfs met die regen. Dat was wel fijn.'

Druk erop

Ook Joost Luiten is op zondag zeker nog kansrijk. De Bleiswijker begon zijn ronde met een bogey op de par-5 en was direct een domper. 'Een heel slechte bogey', bromde Luiten. Met twee birdies en nog een bogey kwam hij met level par binnen. 'Ik speelde niet heel slecht, maar kreeg de ijzers niet echt dichtbij genoeg.' De birdie op de slothole was een zeer fraaie. "Belangrijk om daardoor de aansluiting te houden.' Luiten deelt de zesde plaats met Marcel Schneider en Joël Stalter. Hij moet twee slagen goedmaken op de leiders. 'Dus staat mij maar één ding te doen: de druk erop zetten.'
Morgen schijnt volgens de weersvoorspelling het zonnetje weer in Oostenrijk. Hopelijk ook figuurlijk voor de Nederlanders.

Joost Luiten in de regen derde ronde Oostenrijks Open

Televisie

 

Omdat de European Tour geen beelden verzorgt van het Austrian Open kan Ziggo Sport het toernooi niet uitzenden.

 

 

Leaderboard