Topgolf

Luiten 'beweegt' verkeerde kant op

Voor Joost Luiten heeft 'moving day' in het Abu Dhabi HSBC Championship niet gebracht wat hij ervan gehoopt had. Door een matige ronde viel hij meer dan dertig plaatsen terug in het klassement.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Luiten begon de dag net buiten de top-10,  maar kon vandaag niet mee met de beste spelers in ronde 3. Onder andere zijn tourvriend Bernd Wiesberger, met wie hij in de flight speelde, maakte wel de jump naar de top van het leaderboard. 

Bekijk hieronder de samenvatting van dag 3

Loading the player...

Open doekje

Het begin van de 34-jarige Bleiswijker was nog bemoedigend met een birdie op hole 3, maar daarna waren de hoogtepunten zeldzaam. De birdie op de lastige hole 9 verdiende nog wel een open doekje. Luiten wist evenwel op alle vier par-5 holes geen birdie te maken, terwijl de gemiddelde score op die holes wel ver onder par lag vandaag. Dat waren gemiste kansen die Wiesberger wel op een groot aantal par-4 holes compenseerde met birdies. Luiten niet. Op 4 en 15 noteerde hij bogeys op de kaart, waardoor hij de ronde uiteindelijk besloot met 73 slagen en die score deed hem flink duikelen (buiten de top-45) in het klassement.

Lees meer over Luitens voorbereiding en verwachtingen voor dit seizoen in onze preview

Vorig jaar

Luiten moet zich maar vasthouden aan vorig jaar, toen hij op de slotdag de beste ronde van de dag (65) noteerde en nog tien plekken steeg naar een fraaie derde plaats. Voor Luiten is het Abu Dhabi HSBC Championships het eerste toernooi van het jaar. 

Wiesberger doet morgen wel mee om de hoofdprijs. De Oostenrijker, die vorig jaar ook al twee Rolex-toernooien op zijn naam schreef, zou met een zege in Abu Dhabi zijn droom om de Ryder Cup te spelen weer  een stuk dichterbij kunnen brengen.

Niet alleen Wiesberger noteerde een lage ronde (65) vandaag. Ook de vroeg gestarte Sebastian Heisele (64) en Lee Westwood waren op dreef vandaag. De Engelsman kwam net als Wiesberger binnen in 65 slagen en gaat met een slag voorsprong op de Oostenrijker en de Italiaan Francesco Laporta als leider de laatste dag in. 

Leaderboard