Tips

Met 6 tips naar een lagere handicap

Met de app GOLF.NL is het bijhouden van je handicap en het spelen van een qualifying ronde nog nooit zo makkelijk geweest. Omdat golf leuker is als het goed gaat, geeft GOLF.NL 6 tips om je scores te verbeteren en te stijgen op de Birdieranking!

1. Meer spelen = beter golf

Begrijp ons niet verkeerd: ballen slaan op de drivingrange is belangrijk (om je swing erin te laten slijpen) maar een betere golfer word je in de baan. Er zijn talloze voorbeelden van golfers die op de drivingrange niet onderdoen voor de gemiddelde Tourprofessional maar het op de baan kansloos afleggen tegen mindere swings. Golf draait om scoren, niet om wie de beste swing heeft.

2. Speel met betere spelers

Probeer zoveel mogelijk met betere spelers (bijvoorbeeld iemand die hoger staat in de Handicapranking op de app GOLF.NL) de baan in te gaan. Je zult zien dat het je aanmoedigt om geconcentreerder te spelen en vaker te gaan oefenen. Als je weinig spelers kent die beter zijn dan jij, speel dan een keer een (club)wedstrijd en kijk of je ingedeeld kan worden met betere golfers. 

3. Speel in moeilijke omstandigheden

Ga ook de baan in als de weersomstandigheden niet ideaal zijn of als de baan er niet helemaal perfect bij ligt. Het zorgt er niet alleen voor dat je sneller in vorm bent voor het hoogseizoen, maar ook dat je gewend raakt aan de uitdaging en niet gelijk (veel) slechter scoort als het geen 20 graden is, hard waait en de greens niet rollen als een biljartlaken.


Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd

4. Zet iets op het spel

Omgaan met spanning is belangrijk in golf. Zorg daarom dat, als je speelt met vrienden, er iets op het spel staat. Denk dan aan een drankje na afloop of een paar euro. Er zijn tal van leuke spelvormen om iets van spanning te creëren, bijvoorbeeld het aantal punten in een ronde dat je haalt voor de Birdieranking die je kunt zien in de app van GOLF.NL of via jouw account op mijn.golf.nl. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je leert omgaan met druk. Dat je altijd moeite hebt met één bepaalde hole heeft alles te maken met vertrouwen. Hoe vaker je jezelf onder druk zet, hoe meer vertrouwen je krijgt en beter met deze spanning leert omgaan.

5. Speel op verschillende banen

Vaker op een andere baan spelen dan die van je eigen club/vereniging kan een positief effect hebben je op spel. Goede golfers kunnen zich aanpassen en spelen niet alleen goed op hun eigen baan. Tuurlijk is het hebben van een lage handicap mooi, maar als je alleen maar op je eigen baan speelt kan je weleens bedrogen uitkomen als je een keer ergens anders speelt.

6. Houd al je scores bij

Als je veel speelt en je handicap handig bijhoudt op de app GOLF.NL (of op mijn.golf.nl) zegt een handicap veel meer over jou als golfer. Daarnaast is het een leuke manier om de verschillende banen die je hebt gespeeld, bij te houden en te zien hoe je het doet vergeleken met vrienden, leeftijdsgenoten en andere golfers van jouw niveau in Nederland. Ook is het goed te weten of je progressie boekt en stijgt in de verschillende rankings. Zorg ervoor dat je niet de golfer bent die zegt vroeger had ik handicap 15, maar een handicap hebt die een goede afspiegeling is van je spelniveau.

Bonus tip

Maak per hole een bewuste keuze voor de kleur tee (wit, geel, blauw, rood, oranje). Bekijk bij het aanmaken van je scorekaart in de app Golf.nl de aanbevolen tee voor jou. En speel vanaf deze tee!

Download de app GOLF.NL: iPhone | Android

Een account aanmaken doe je zo:

1. Download de app GOLF.NL en open de applicatie.2. Selecteer “Account aanmaken” in het beginscherm.
3. Voer je NGF-nummer in (dat nummer staat op de voorkant van je NGF-pas).
4. Voer je barcodenummer in (dat nummer staat op de achterkant van je NGF-pas).
5. Voer het e-mailadres in waarmee je wilt inloggen en klik op “Verder”.
6. Kies een wachtwoord en klik op “Verder”.


Lees meer over
Instructie Golftips