Topgolf

Van Dam blijft in de schaduw van toppers

Anne van Dam kan vooralsnog in het CME Group Tour Championship niet voor een verrassing zorgen. Na 54 holes staat ze op een plek die 'recht' doet aan haar seizoen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Van Dam begon haar ronde vandaag zeker niet slecht, maar veel speelsters wisten de birdies te vinden, waardoor de Nederlandse met -2 na negen holes nog niet heel progressie maakte. Na de turn leverde Van Dam die slagen weer in door twee bogeys.

Kerstdiner

Na 54 holes staat Van Dam op 220 slagen (+4) en daarmee staat ze rond plaats 60 in het CME Group Tour Championship in Naples, waar de beste 72 spelers van dit seizoen op de LPGA Tour bij elkaar zijn voor de seizoensafsluiting met een totaal prijzengeld van vijf miljoen dollar en geen cut. De winnaar van het toernooi op de Tiburon Golf Club in Naples (Florida) mag met 1,5 miljoen richting het kerstdiner. Van Dam kreeg dankzij een aantal afzeggingen om deze week mee te doen in Naples. Op de LPGA Ranking zal ze net buiten de top-70 eindigen. 

Stuivertje wisselen

Aan kop was het Koreaans stuivertje wisselen. Sei Young Kim ging haar landgenote Jin Young Ko voorbij dankzij een ronde in 67 slagen en staat op -13. Ko gaat met een slag achterstand de laatste ronde in. De Engelse Georgia Hall volgt op drie slagen van de leidster.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf