Topgolf

Van Dam valt terug op slotfeest in Naples

Anne van Dam heeft op de tweede dag van het CME Group Tour Championship een duikeling gemaakt in het klassement. Op een paar holes na de turn ging het goed mis.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

In Naples zijn de beste 72 spelers van dit seizoen op de LPGA Tour bij elkaar voor de seizoensafsluiting met een totaal prijzengeld van vijf miljoen dollar en geen cut. De winnaar van het toernooi op de Tiburon Golf Club in Naples (Florida) mag met 1,5 miljoen richting het kerstdiner.

Vrije val

Gisteren had Anne van Dam een goede dag, waardoor ze zichzelf in de top-25 parkeerde, maar vandaag zag haar scorekaart er heel anders uit. Met name de bogey-bogey-dubbel bogey reeks na de turn - de dubbel op een par-5 - luidde een kleine vrije val in, nadat ze op de eerste negen nog level par was gebleven. De afsluitende bogey op de laatste hole rondde de 18 holes af op 77 slagen (+5) en daarmee stond Van Dam na 36 holes ineens buiten de top-60.

Koreaanse coup

Na twee dagen domineren de Koreaanse kleuren in Naples. Jin Young Ko heeft de leiding in handen met 135 slagen (-9), gevolgd door haar landgenote Sei Young Kim op een slag. Ook op -8 de Amerikaanse Lexi Thompson die gisteren een topdag had, maar in de tweede ronde iets minder goed scoorde.

 

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf