Topgolf

Alleen Van Driel door op The Belfry

Darius van Driel heeft de cut gehaald in het ISPS Handa UK Championship op The Belfry. Wil Besseling en Daan Huizing redden het net niet.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Darius van Driel speelde een uitstekende tweede ronde op de Brabazon Course van The Belfry. De Hagenaar maakte op de 9de en de 18de hole wel een bogey, maar hij zette daar vier birdies tegenover voor een 70 (-2) en een totaal van -2 na 36 holes. Met die score deelt Van Driel de gedeelde 24ste plaats in het met een miljoen euro gedoteerde zesde en laatste toernooi van de UK Swing.

MC Besseling en Huizing 

Daan Huizing en Wil Besseling begonnen laat in de middag aan hun tweede ronde. Zowel Huizing als Besseling maakte op de eerste dag een 73 (+1). De opdracht was dus om minimaal een ronde gelijk par te laten noteren om het weekend te halen want de cut kwam uit op +1. Besseling was na 17 holes met vijf bogeys en vijf birdies precies gelijk par voor de ronde. Par maken op hole 18 en de Noord-Hollander zou de cut halen. Dat lukte helaas niet. Op de moeilijkste hole van de baan - gemiddelde score vandaag 4,38 - maakte Besseling bogey en met 73-73 (+2) had hij net een slag te veel om door te mogen.

Ook Daan Huizing slaagde er niet in de cut te overleven. De golfer uit Soest maakte in de tweede ronde twee birdies, maar ook dubbels op hole 6 en op de slothole van de Brabazon Course. Met 73-74 (+3) miste Huizing de cut op twee slagen.

De leider na de eerste ronde gaat ook na ronde twee alleen aan kop. Justin Walters tekende na zijn geweldige 64 op donderdag, vandaag voor een 71 en met -9 heeft de Zuid-Afrikaan een slag voorsprong op de Fransman Benjamin Hebert.

Leaderboard