Topgolf

Wie speelt waar? Week 35

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

27 – 30 ISPS Handa UK Championship, The Belfry, Sutton Coldfield, Engeland. Prijzengeld: €1.000.000 Leaderboard

27 – 30 PGA Tour, BMW Championship, Olympia Fields CC, Olympia Fields, Illinois. Prijzengeld: $9.500.000 Leaderboard

28 – 30 Walmart NW Arkansas Championship, Pinnacle CC, Rogers, Arizona. Prijzengeld: $2.300.000 Leaderboard

28 – 30 Ladies European Tour, Tipsport Czech Ladies Open, Golf Club Beroun, Beroun, Tsjechië. Prijzengeld: €200.000 Leaderboard

28 – 30 Pro Golf Tour, Altepro Trophy, Golf Club Sokolov & Golf Club Kynzvart, Tsjechië. Prijzengeld: €40.000 Leaderboard

27 – 29 Amateurs, European Young Masters, Golf Mladá Boleslav, Mladá Boleslav, Tsjechië. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

27 – 30 ISPS Handa UK Championship, The Belfry, Sutton Coldfield, Engeland. Prijzengeld: €1.000.000

Met het UK Championship komt er een einde aan de UK Swing die de Europese Tour weer écht op gang hielp na de lange break. Deze week zijn er geen US Open-plekken meer te vergeven, wel mogen de tien hoogst geklasseerde spelers op de ranking als onderdeel van het Golf for Good-initiatief in totaal 250.000 pond verdelen aan het einde van de week. De mannen zijn te gast op The Belfry, een baan met een inmiddels rijke historie. Vier Ryder Cups werden hier georganiseerd, meest recent die van 2002 toen Sam Torrance (afgelopen maandag alweer 67 geworden) Europa naar de zege leidde. Toch is de baan sinds 2008 al niet meer aangedaan door de Tour en de vraag is ook hoelang dat hierna weer gaat duren. Het UK Championship is één van de toernooien die speciaal vanwege de coronacrisis bedacht zijn en volgend jaar in principe weer van de kalender verdwijnen. 

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Als één speler de Brabazon Course als zijn broekzak kent, dan is dat wel Matt Wallace. The Belfry is de homecourse van de Engelsman, die dus alles zou moeten weten van de geonduleerde fairways en greens die creativiteit vragen. De viervoudig winnaar op de Tour maakt echter geen geweldig jaar door in Europa en Amerika, waar hij dit seizoen met name speelt. De vierde plek in het Memorial Tournament was de beste prestatie van de nummer 45 van de wereld die de FedEx Cup Playoffs op negen plekken miste.

Grote namen op startlijst

De organisatie van het UK Championship mag zich gelukkig prijzen met het aantal grote namen op de startlijst, zeker vanwege de – in verhouding tot andere toernooien – niet bijzonder goed gevulde prijzenpot. Dat weerhoudt Martin Kaymer, Danny Willett, Lee Westwood en Bernd Wiesberger er niet van om naar Sutton Coldfield te komen. Ten noorden van Birmingham gaan ook Darius van Driel, Wil Besseling en Daan Huizing zich mengen in het veld. Lars van Meijel en Joost Luiten hebben zich niet aangemeld. Die laatste heeft besloten de nadruk even op het trainen te leggen, om er dan op Valderrama weer te staan volgende week.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 13:00-15:00 & 16:00-19:00, za en zo 13:30-18:00

Leaderboard

27 – 30 PGA Tour, BMW Championship, Olympia Fields CC, Olympia Fields, Illinois. Prijzengeld: $9.500.000

Laten we hopen dat de tweede stop van de FedEx Cup Playoffs wat spannender wordt dan de eerste. Al was de ontketende Dustin Johnson met elf slagen voorsprong The Northern Trust zien winnen natuurlijk al een spektakel op zich. Deze week is voor de spelers de laatste kans om zich in de top-30 van de FedEx Cup te spelen en zich zo het Tour Championship in te spelen. 

Amateur Bryson

Voor de meeste spelers zijn de privébanen van Olympia Fields niet heel bekend terrein. Sinds het Western Open, de voorloper van dit toernooi, hier in 1971 voor het laatst gehouden werd is de PGA Tour niet meer teruggekeerd. Toch is er een speler waarnaar deze week gekeken wordt als het gaat om ervaring op de North Course. Bryson DeChambeau won op deze fraaie parkbaan in 2015 het US Amateur. Jon Rahm werd in de kwartfinales uit het toernooi geknikkerd, waaraan ook inmiddels gearriveerde Europese spelers als Paul Dunne, Thomas Detry en Sam Horsfield meededen.

Haalt Tiger het?

Deze week zal voor veel fans in het teken staan van Tiger Woods en diens strijd om zijn ticket naar Atlanta veilig te stellen. Woods heeft in Illinois in ieder geval een top-6 klassering nodig om zich te plaatsen voor het Tour Championship, waar hij vorig jaar zijn titel al niet kon verdedigen. Mocht dit nu wel lukken, speelt hij een voor zijn begrippen erg zwaar schema met het US Open als afsluiter. Phil Mickelson eindigde als 75ste op de ranking en is er dus niet bij. Hij speelt deze week daardoor zijn eerste event op de PGA Tour Champions en maakte meteen indruk door te openen met een 61 voor -10. Verder zijn alle grote namen wel van de partij. Iedereen wil zich immers verzekeren van een goede startscore, die volgende week doorslaggevend kan zijn op East Lake.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 21:00-01:00, za 18:00-00:00 en zo 19:00-01:00

Leaderboard

28 – 30 Walmart NW Arkansas Championship, Pinnacle CC, Rogers, Arizona. Prijzengeld: $2.300.000

Met de korte maar geslaagde Scottish Swing achter de rug keren de vrouwen van de LPGA weer terug naar vertrouwd grondgebied. In het hart van Amerika wordt deze week het Arkansas Championship gespeeld, sinds de eerste editie in 2007 gehouden op de Pinnacle Country Club. Op de erelijst prijken namen van grote speelsters als Lydia Ko, Inbee Park en tweevoudig winnares Stacy Lewis. Zij geven ook deze week acte de présence, in tegenstelling tot verdedigend kampioene en mondiale nummer 3 Sung-Hyun Park die uit zorg voor het coronavirus opnieuw ontbreekt. We moeten het deze week bovendien doen zonder Nederlandse inbreng. Anne van Dam neemt twee weekjes vrij in de voorbereiding op alweer het volgende major, de ANA Inspiration in Californië.

Leaderboard

28 – 30 Ladies European Tour, Tipsport Czech Ladies Open, Golf Club Beroun, Beroun, Tsjechië. Prijzengeld: €200.000

Des te meer kans om deze week de verrichtingen van Pasqualle Coffa te volgen. In Tsjechië speelt zij het Ladies Open, waaraan ze deel mag nemen doordat veel hoger geplaatste speelsters zich niet hebben ingeschreven. De LET Access Series waarop Coffa doorgaans actief is starten volgende week pas, dus veel wedstrijdgolf heeft ze de afgelopen tijd niet gespeeld. Maar alles is mogelijk, zo bewees Sophia Popov afgelopen weekend. Als dit niet de ultieme inspiratie geweest is…

Leaderboard