Topgolf

Modder en Kouwenaar leiden voor slotdag

Koen Kouwenaar en Daniƫlle Modder hebben zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft om morgen het Nationaal Open te winnen. Modder consolideerde haar leidende positie bij de vrouwen met een 74 (+2), terwijl titelverdediger Kouwenaar met een sterke 68 (-4) de macht greep bij de mannen.

Bij de vrouwen heersen al de hele week de amateurs. De eerste pro, Pasqualle Coffa, is pas terug te vinden op de gedeelde negende plek. Zij staat al op 12 slagen van Daniëlle Modder, die deze week de dienst uitmaakt op de Hilversumsche. De regerend Nederlands kampioene t/m 21 jaar maakte drie birdies en vijf bogeys om rond te gaan in 74 slagen, waarmee ze een voorschot nam op haar eerste Nationaal Open-titel. Ze staat op +2 liefst vijf slagen voor op Lizzy Peeters en Lauren Holmey, haar eerste bedreigers. Doet Modder zaterdag wat ze moet doen, om zo in de voetsporen te treden van speelsters als Christel Boeljon en Anne van Dam? Mayka Hoogeboom, de kampioen van 2018, staat op +9 overigens ook nog bij de beste 10. 

Mannen

Bij de mannen heeft Koen Kouwenaar op vrijdag nog maar eens laten zien waarom hij momenteel de beste Nederlandse amateur is. De regerend Nationaal Open-kampioen  stelde liefst zeven birdies tegenover een bogey en een dubbel, om uiteindelijk te tekenen voor een ijzersterke 68. Voor het ingaan van de slotdag heeft Kouwenaar een marge van twee slagen op de ervaren Jurrian van der Vaart, die gisteren nog de beste ronde van de week noteerde (67) maar vandaag boven par was. Ook Thom Hoetmer (-2) en John Boerdonk (level par) zullen zichzelf allerminst kansloos achten voor een titel in het Nationaal Open, dat na het KLM Open beschouwd wordt als het belangrijkste toernooi van Nederland. 

Leaderboard vrouwen
Leaderboard mannen

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Instructie

Drie tips van wereldtoppers

Tijdens het KLM Open 2018 op The Dutch bezocht GOLF.NL drie topspelers op de drivingrange voor een kort gesprekje én een instructietip. Bekijk de video's en leer van Andrew Johnston alias Beef, Lee Westwood en Padraig Harrington.
Lees meer
Beeld: Leo Vogelzang
Nieuws

Ruim 100 jaar KLM Open in magazine

De komende editie van het KLM Open is het 100ste Dutch Open. Daarmee is het een van de oudste toernooien op de European Tour én het oudste internationale sporttoernooi van Nederland! Reden te meer voor een terugblik op de vorige 99 edities. In een mooi online magazine.
Lees meer
Lees meer over
NGF