Nieuws

Wie speelt waar? Week 36

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

5 – 8 European Tour, Porsche European Open, Green Eagle Golf Crouse, Hamburg. Prijzengeld: €2.000.000 Leaderboard
 
5 – 8 Challenge Tour, Open de Bretagne, Golf Bluegreen de Pléneuf Val André, Pléneuf, Frankrijk. Prijzengeld: €200.000 Leaderboard

5 – 7 Alps Tour, Cervino Open, Cervino GC, Breuil-Cervinia, Italië. Prijzengeld: €40.000 Leaderboard

6 – 8 Symetra Tour, Garden City Charity Classic , Buffalo Dunes GC, Garden City, Kansas. Prijzengeld: $175.000 Leaderboard

3 – 5 Amateurs, Italian Boys U16 2019, GC Biella Le Betulle, Magnano, Italië. Leaderboard

4 – 7 Amateurs, Nationaal Open Dames, Hilversumsche GC. Leaderboard

4 – 7 Amateurs, Nationaal Open Heren, Hilversumsche GC. Leaderboard

3 – 7 Amateurs, Europees Landen Team Kampioenschap Heren Senioren, Rungsted Golf Klub, Rungsted Kyst, Denemarken. Leaderboard

3 – 7 Amateurs, Europees Landen Team Kampioenschap Dames Senioren, BlackSeaRama Golf Resort & Villas, Balchik, Bulgarije. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

5 – 8 European Tour, Porsche European Open, Green Eagle Golf Crouse, Hamburg. Prijzengeld: €2.000.000 

De laatste stop voor het 100ste KLM Open is het Porsche European Open in Hamburg. De eerste editie van dit kampioenschap werd in 1978 gespeeld en op de trofee staan de namen van grote spelers als Greg Norman, Bernhard Langer, Nick Faldo en Lee Westwood. Toch was het toernooi door de plaatsing op de kalender – precies tussen het Brits Open en een World Golf Championship in – vaak niet zo sterk bezet de voorbije jaren. Dankzij de toernooi-indeling van dit jaar, kan de organisatie wél weer rekenen op een wat mooiere startlijst.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Zo maken wereldtoppers Patrick Reed, Xander Schauffele en Matt Kuchar de oversteek van Amerika naar Duitsland. Daarnaast aan de start donderdag: Padraig Harrington, Bernd Wiesberger en Troy Merritt. Joost Luiten is niet aanwezig op de Green Eagle Golf Course, waar Richard McEvoy zijn titel verdedigt. Nederlands beste golfer heeft een vrije week ingelast om zich optimaal voor te bereiden op het KLM Open van volgende week op The International.

En dus is het aan een andere ervaren speler om de Nederlandse eer hoog te houden: Maarten Lafeber. De bondscoach is op een medical extension toegelaten tot het toernooi, waarin hij vorig jaar na twee matige rondes de cut miste. Deze week hoopt Lafeber het een stuk beter te doen.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 11:00-13:00 en 15:00-18:00, za 13:00-17:30, zo 12:30-17:00

Leaderboard

5 – 8 Challenge Tour, Open de Bretagne, Golf de Pléneuf Val-André, Pléneuf, Frankrijk. Prijzengeld: €200.000


De Challenge Tour doet deze week Frankrijk aan. Het noordoosten om precies te zijn, aan de Bretonse kust. Op dit toernooi, dat in de beginjaren onderdeel van de Alps Tour was, maken vier Nederlanders hun opwachting: Darius van Driel, Rowin Caron, Wil Besseling en Daan Huizing. Die laatste greep in 2015 nét naast de overwinning. In de Road to Mallorca staan Van Driel en Huizing momenteel aan de goede kant van de grens die aan het eind van het jaar goed voor promotie naar de European Tour. Met een goed resultaat kan ook Besseling zich richting die top-15 begeven.

5 – 7 Alps Tour, Cervino Open, Cervino GC, Breuil-Cervinia, Italië. Prijzengeld: €40.000


Na anderhalve maand rust te hebben gehad, mogen de mannen van de Alps Tour deze week weer los. Dat doen ze in een toernooi dat de naam van de tour eer aandoet. In het noorden van Italië, vlak bij de Zwitserse grens en aan de voet van Alpenreus de Matterhorn, verschijnen slechts twee landgenoten aan de start: Davey Porsius en Vince van Veen. Het Cervino Open is het voorlaatste toernooi van het Alps Tour-seizoen.


4 – 7 Amateurs, Nationaal Open, Hilversumsche GC


Na uitstapjes naar de Goyer en De Hoge Kleij, is het Nationaal Open dit jaar weer terug op de Hilversumsche. Hier verzamelen veel goede pro's en de top-amateurs van het land zich voor wat na het KLM Open als belangrijkste toernooi van het jaar wordt beschouwd. Het format is strokeplay en na twee dagen halen de 50 beste spelers de cut. Mayka Hoogeboom en Koen Kouwenaar zijn op de Hilversumsche uiteraard van de partij om hun titels te verdedigen en in het veld vinden we verder de namen terug van spelers als Dario Antonisse, Dylan Boshart, Floris de Haas, Zhen Bontan, Romy Meekers en Pasqualle Coffa.

Hoe prestigieus het Nationaal Open is, wordt duidelijk met één blik op de erelijst. Daarop prijken de namen van spelers als Joost Luiten, Darius van Driel, Anne van Dam en Christel Boeljon. Neem vooral een kijkje, de toegang is namelijk gratis!

Leaderboard heren

3 – 7 Amateurs, Europees Landen Team Kampioenschap Senioren


Eerder dit jaar speelden al de Nederlandse mannen, vrouwen, boys en girls hun ELTK's. De jonge vrouwelijke talenten brachten het er toen met een vijfde plaats het beste vanaf. Deze week is het de beurt aan de seniorenteams van de NGF. De heren reizen voor hun kampioenschap af naar Denemarken, de dames naar Bulgarije. Voor beide teams geldt hetzelfde: de eerste twee dagen wordt er door ieder teamlid strokeplay gespeeld, waarna  de landen op resultaat worden verdeeld over flights A, B en C. Het is zaak om in flight A te komen, om in de matchplay-fase kans te maken op de Europese titel op zondag.

Mannen: Jeroen Kamil, Bart Nolte, Marcel Roelofsma, Philip Rubay Bouman, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen.

Captain: Pem van Heek 
Leaderboard

Vrouwen: Nan Croockewit, Renee de Ruijter, Siene Dresselhuys, Marianne Geers, Kristine ten Doesschate, Joyce van Tongeren

Captain: Caroline Huyskes 
Leaderboard