Instructie

Drie tips van wereldtoppers

Tijdens het KLM Open 2018 op The Dutch bezocht GOLF.NL drie topspelers op de drivingrange voor een kort gesprekje én een instructietip. Bekijk de video's en leer van Andrew Johnston alias Beef, Lee Westwood en Padraig Harrington.

1. Flopshot met Beef

Bij het golfpubliek staat hij bekend als 'Beef'. Hij lacht altijd maar Andrew Johnston kan ook heel goed flopshots slaan. GOLF.NL vroeg hem naar zijn short game, en in het bijzonder de flopshot die hij met het grootste gemak slaat. Bekijk de video en leer van 'Beef'!

2. Lee's rechte drives

Misschien is het je weleens opgevallen: de drives van topgolfer Lee Westwood zijn heel erg recht (en ook nog eens ver). Dat heeft alles te maken met zijn linkerarm, die niet volledig gestrekt is bij impact. Hoe dat precies zit legt Westwood aan ons uit.

3. Start-stop-swing van Padraig Harrington

Waarom heeft Padraig Harrington zo'n aparte swing? In deze video legt de drievoudig majorwinnaar uit waarom hij stopt in zijn upswing. Kijk en leer van de sympathieke Ier.Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Lees meer over
Instructie